• Varna
  15°
  разкъсана облачност
  Влажност: 72%
  Вятър: 7m/s E
  Мечтател става “доктор хонорис кауза”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Пламен Русев прави “10 прогнози за следващите 10 години”


  “10 прогнози за следващите 10 години (и нужните умения и знания за личен и бизнес успех в следващите няколко години)” е темата на лекцията, която започва в 15 часа утре, 31 май, във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”. Веднага след това нейният автор – Пламен Русев, ще бъде удостоен с почетното звание „доктор хонорис кауза”.

  Пламен Русев е роден във Варна. Тук започва и своя бизнес. През последните 25 години се занимава с техологии и работи по проекти, в които поставя човека в центъра на новия динамичен дигитален свят. Русев стои зад редица проекти за промотиране на България и привличане на бизнес и инвестиции в страната, в това число и проекта “София – дигитална столица на новите пазари”, който в рамките на Webit.Fetsival в София привлече над 4500 бизнес, научни и политически лидери от 74 държави. Благодарение на този проект световната бизнес библия – Forbes, за първи път през последните 10 години написа първата положителна статия за България и публикува интервю с г-н Русев след поредица от изключително негативни статии през последните години за страната ни.

  Пламен Русев
  Пламен Русев

  Той е председател на фондация Webit и е едно от ясно разпознаваемите имена в технологичния свят на 4 континента. Наред с това, той подпомага и инвестира съвместно със световни имена като Аштън Кътчър и Марк Кюбан в стартиращи компании. Чрез “Игрите за Предприемачи”, Пламен Русев не само подпомага стотици стартиращи фирми от цял свят, но и инвестира в тях, като само в София, съвместно с други 4 инвеститори обяви награда от 200 000 EUR за победителя в надпреварата.

  Пламен Русев е носител на редица световни награди и отличия, сред които и признанието да бъде сред 100-те най-влиятелни иноватори на Нова Европа – награда, връчвана от Файненшъл Таймс, Гугъл, Вишеградския Фонд и Республика.

  Филантропичните му проекти включват подпомагане на предприемаческата екосистема по света, подпомагане на каузи и инвестиции с въздействие (impact investing) в сфери като образование и здравеопазване. Неотдавна фондацията Webit организира и финансира представяне на България в рамките на неофициалната програма на Световния Икономически Форум в Давос, което не се e случвало в десетилетната история на събитието.

  Световни лидери от най-големите компании в света и председатели на глобални асоциации от индустрията наричат г-н Русев един от двигателите на дигиталната индустрия в региона (екс-Президента на IAB Europe) и харизматичен лидер и иноватор (Вице Президенти на BBC, Google, Facebook, MTV и други).

  Г-н Пламен Русев получава почетното звание „доктор хонорис кауза” на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” за приноса му за създаване на предприемаческа среда за развитие на младите хора в областта на дигиталната икономика.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *