Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Математици създадоха сайт за стипендиите
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Възпитаници на Математическата гимназия „Д-р Петър Берон” разработиха сайт с информация за стипендиите. Порталът работи от съвсем скоро и вече трупа посещения, разказаха инициаторите, които представиха проекта си по време на фестивала “Варна – моят древен и нов град”.

Младежите решили да се заемат с темата, след като установили, че голяма част от младите хора в града не са добре информирани за възможностите за получаване на извънучилищни стипендии. Те провели анкета, в която включили 174 души. Едва 14% от тях са заявили, че са запознати с възможностите за получаване на стипендии.

Оказва се и че повечето ученици стипендианти във варненските школа се ползват от финансовото подпомагане заради отличен успех. Така например едва 76 са тийнейджърите от Варна, които получават стипендии по програма на фондацията „Америка за България”.

Само 13% от анкетираните пък смятат, че Варна предлага повече възможности за получаване на стипендии. Това съвсем не е така, категорични са възпитанците на МГ, които поясняват, че в създадения от тях сайт може да бъде намерена информация както за училищните стипендии, така и за тези, предоставяни от фондации или при спечелване на състезания или конкурси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *