Varna
22°
ясно небе
Влажност: 53%
Вятър: 6m/s ESE
Емоции и адреналин за варненските ученици
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

уейкбординг

Обучават децата на уейкборд безплатно

Три дни с много емоции и адреналин очакват учениците от варненските училища от 1-ви до 3-ти юни в Infinity Wake Park Varna. Екстремният атракцион на Трета буна на варненския плаж организира безплатно обучение по уейкборд за всички желаещи на възраст от 7 до 19 години.

Този спорт може да бъде сравняван с водните ски, допълнен с изпълнения на фигури с помощта на вълните или на различни приспособления. Инициативата се реализира съвместно с Община Варна. Целта на събитието е да се популяризират водните спортове при подрастващите и да се насърчи спорта на открито.

Предвидено е в първия етап на обучението в рамките на 8 часа всеки записан да се запознае със същността на този спорт. След това децата, които са се обучили, ще могат да участват в състезание, което ще се проведе на 3-ти юни. Участниците ще бъдат разделени на три възрастови групи: до 10 г., от 11 до 14 г., от 15 до 19 г. Във всяка група ще има отделни състезателни категории за момичета и момчета.

За да бъдат допуснати до участие, учениците до 18 г. трябва да се явят в парка с родител/настойник, който да попълни декларация–съгласие. Младежите над 14 г. трябва да представят и лична карта. Такса за участие не се изисква, уточняват организаторите.

За въпроси и допълнителна информация: Симеон Вълков – моб. 0877/737099; e-mail simo.valkov@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *