• Варна
  -1°
  ниска облачност
  Влажност: 77%
  Вятър: 8m/s N
  Колко струва Варна 2017
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

   

  Снимка: live.varna.bg
  Снимка: live.varna.bg

  200 хиляди лева от общинския бюджет ще бъдат изразходени до края на тази година за работата по домакинството на Варна като Европейска младежка столица през 2017 година. 100 хиляди лева са предвидени за административни разходи на сдружението, създадено за да ръководи дейностите, свързани с домакинството, и също толкова за провеждането на Генерална асамблея на Европейския младежки форум през ноември.

  По традиция асамблеята се провежда в града домакин, а на нея се обявява победителят за следващата година. За организацията и провеждането на събитието вече е обявена поръчка, а представители на Европейския младежки форум са обходили града, за да набележат подходящи места, стана ясно на среща с медиите.

  Общо разходите за организирането на домакинството за тригодишен период (от 2015 до края на 2017 година) се оценяват на 4 950 000 евро, като от общината се очаква да осигури 43% от сумата. Останалата част от средствата трябва да се набавят по различни програми и от спонсори, заяви Биляна Раева от сдружението „Варна – Европейска младежка столица”. Организацията вече е подала няколко проекта по европейки програми, разкри Раева, която е и представител на Община Варна в Брюксел.

  Предстои да бъде сформиран 10-членен екип, който да отговаря за организацията на събитията за Варна 2017. Ще се разчита и на двадесетина доброволци. За сравнение по домакинството на румънския град Клуж Напока, който бе Европейска младежка столица през 2015 година, са работили 70 души.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *