• Varna
  11°
  ниска облачност
  Влажност: 81%
  Вятър: 3m/s E
  Наводненията в Европа взеха жертви в Германия и Франция
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  ©Twitter
  ©Twitter

   

  Четирима души загинаха в Южна Германия и един в централната част на Франция – два региона, пострадали през последните дни от тежки наводнения, които засегнаха и Северна Австрия, предаде агенция Франс Прес, цитирана от БТА.

  Водолази проникнаха в залята от вода жилищна сграда в 10-хилядния баварски град Зимбах ам Ин и откриха три трупа в една от стаите. Не е известен полът и възрастта на жертвите. Според полицията е възможно да има още хора на приземния етаж на сградата. По-късно в съседната община Юлбах, в югоизточната част на Бавария, бе намерено тялото на жена.

  Улиците в много градове в региона са залети от един метър вода. Коли, дървета и мебели бяха отнесени от течението, а много хора бяха принудени да се покатерят по покривите на жилищни сгради, за да бъдат евакуирани с хеликоптери, предаде ДПА.

  Около 50 деца ще пренощуват в училището си в град Трифтен, тъй сградата му е блокирана от придошли води, причинени от проливните валежи. Наводненията са нанесли щети, надхвърлящи 10 млн. евро по оценка на баварските власти.

  Полицията във френския департамент Сен-е-Марн откри удавена 86-годишна жена. Над 500 пожарникари и жандармеристи са мобилизирани да евакуират и подслонят на безопасно място хората, живеещи близо до водоеми в този департамент.

  Близо 10 000 домакинства са без ток в департаментите Лоаре, Сен-е-Марн и Ивелин.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *