• Varna
  16°
  тъмни облаци
  Влажност: 72%
  Вятър: 5m/s E
  Липсващи 800 лева на месец обричат 5-годишния Асен
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Asen

  5-годишно дете се нуждае от средства, за да може да провежда месечното си химио и лъчелечение. С молба за помощ се обръщат родителите на детето. Историята на малкия Асен разказа 30-годишният му баща Виктор Маринов от Белоградчик.

  До преди 3-4 месеца Асен е жизнено, игриво и любопитно момче. Постепенно обаче започна да губи апетит, а в последствие и желание за игри, като постоянно се оплаква от главоболие.

  “Отидохме на педиатър в болницата в Белоградчик. След направения преглед ни казаха, че сина ми има глисти. Дадоха ми лекарства за това и ни казаха да отидем на преглед след около седмица. За съжаление положителен ефект от лечението нямаше. Напротив, сина ми започна да повръща и по някога да губи равновесие.

  Посетихме друг педиатър в същата болница – д-р Вълчева. След прегледа тя ни каза, че детето ни се нужаде от консултация с невролог и изказа съмнение, че Асен има хидроцефалия.

  Отидохме при доктор Атанасов. Той направи всички необходими изследвания, след което потвърди съмненията на д-р Вълчева, че Асен има хидроцефалия. Но това не бе всичко. Оказа се, че сина ми има тумор в задната част на главата. Тогава ни насочиха към Университетска болница МБАЛ „Свети Иван Рилски” в София”, разказва бащата на Виктор.

  Там Асен претъпява две операции. Първата – срещу хидроцефалията. След още две седмици му е направена и втора – за отстраняване на туморното образувание. За съжаление лекарите не успяват да отстранят целя тумор и от него остават около 3-4% в задната част на главата на Асен.

  За да се излекува напълно, детето се нуждае от ежемесечни посещения на лечебно заведение за химио и лъчетерапия. Родителите му обаче не могат да си позволят разходите по лечението, които са около 700-800 лева на месец.

  Виктор работи като дървосекач, а съпругата му се грижи за отглеждането на Асен и по-малката му сестричка.
  “Сигурен съм, че има добри хора, които биха могли да помогнат финансово на мен и семейството ми, в този труден за нас момент, за да осигурим ефективно лечние на сина ми”, казва Виктор.

  За всеки, който иска да помогне номерът на банковата сметка е: BG07STSA93000020488789, BIC: STASABGSF, на името на майката Надя Еленкова Николова.
  За контакт с родителите:
  Виктор Любенов Маринов – моб. 0876277656
  Надя Еленков Николова – моб. 0879485246

  диагноза-Асен

  диагноза-Асен1

  диагноза-Асен2

  1 коментар

  1. Антифарма

   В днешно време, оторизираните от традиционната медицина начини за борба с рака са:
   1. Хирургия;
   2. Радиотерапия;
   3. Химиотерапия.
   Общото между тези три метода е, че са много скъпи и нископродуктивни. Шансовете за оцеляване на пациент след 5 години при използването на тези методи са 1:3. Казано по-просто, 66% от диагностицираните умират до 5 години. От друга страна последните два метода са много вредни. Радиацията например е причина за възникването на рак, докато химиотерапията е силно токсична и убива здравите клетки в тялото. Изправени сме пред възможността или да си умрем тихо и кротко в рамките на един до шест месеца, или да си дадем още няколко години нещастен живот „борейки се“ с болестта, при което обаче обричаме себе си и своите близки на финансова разруха.
   Отговорът на въпроса защо традиционната медицина утвърждава единствено тези три метода за борба с рака се крие във философията на фармакологията през последните 100 години – лекува се не болестта, а симптома. Откриването на лекарство против рака би било голям удар върху тази индустрия, чиито приходи са сравними (ако не и по-големи) с тези на продажбите на наркотици и оръжие – индустрии чиято, крайна цел е деградацията и унищожаването на човешкия род. В този ред на мисли мога да кажа, че вторият по големина акционер след собственика на най-големия в света производител на оръжия, Pietro Beretta arms factory Ltd., е Institute for Works of Religion, което е евфемистичното название на банката на Ватикана.
   Днес ракът е напълно излечим, а това че хората все още масово умират от тази болест се дължи на неосведомеността им. Нека родителите на това нещастно дете да прочетат в Интернет всичко за италианеца доктор Тулио Симончини, който от 30 години успешно лекува различните форми на рак със сода бикарбонат. Той има сайт и дава съвети за лечение по интернет. Друго средство за борба с рака са кайсиевите ядки, които никога няма да видите да се продават по магазините точно поради тази причина. Казвам това от позицията на човек убедил се в ефективността на содата и кайсиевите ядки. През 2010 г. на сестра ми беше открит рак на дебелото черво. Казах и да пие сода бикарбонат и тъй като в двора ни имаме няколко кайсии всяка година и изпращах по десетина килограма костилки. За по-малко от една година мога да кажа, че тя се излекува и сега пие сода само профилактично.
   За доктор Симончини в Интернет има достатъчно много информация на български език. Наскоро и Гала го интервюира, така че популярността му е много голяма. Изпращам и няколко отправки към сайтове.
   В заключение твърдо заявявам, че вопли от рода на: „Дарете пари за химио или радиотерапия“ в Турция, Израел и къде ли още не, са безплатна реклама на тази скъпоструваща и човеконенавистна индустрия.
   http://www.kreport.eu/vat2/%D0%B4-%D1%80-%D1%82%D1%83%D0%BB%D0%B8%D0%BE-%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D0%BE%D0%B4%D0%B0-%D0%B1%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D1%82-%D0%BB/
   http://bradva.bg/bg/article/article-82998#.V0ZxF_mLTIV корен от глухарче лекува рак
   http://stefibozhilova.com/?p=3027 кайсиеви ядки против рак
   http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?p=95621&sid=ad2abf8c62bc049b57420594ce440e3a форум

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *