Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Ученици бранят директорка пред пенсия с подписка
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: © Varnautre.bg
Снимка: © Varnautre.bg

 

Настоящи и бивши възпитаници на Националната гимназия по хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски” са инициирали подписка в подкрепа на директорката Валентина Крачунова, на която й предстои пенсиониране. Според младежите, както и според учителския колектив, Крачунова трябва да заема поста поне още една година, за да може училището да реализира успешно образователната реформа  и да защити статута си на национална гимназия.

Смяната на директорката в момента би довела до дестабилизация, заявиха на среща с медиите ученици от горните класове, които отбелязoха, че са пълнолетни и акцията им в подкрепа на дългогодишната директорка е изцяло тяхна инициатива.

„Това училище ме вдъхнови да стана учител. Сега обаче се замислям как ще се чувствам след 40 години ако бъда отстранен”, заяви Александър Иванов, който е завършил Хуманитарната гимназия преди година.

Ние нямаме нищо против реформата и обновяването, но тя трябва да се осъществява плавно, а всички тези хора, които са се отдали на професията си, трябва да бъдат изведени с достойнство, заявиха още гимназистите. Те подчертаха, че Валентина Крачунова е създала и реализирала стратегията, чрез която училището се развива и постига успехи, запазвайки и зареждайки със своя неповторим дух. Според младежите смяната трябва да стане плавно, като например новият и старият директор работят заедно известно време.

Готови сме да защитим позицията си с всички възможни методи, заявиха още гимназистите, но не уточниха какви точни форми биха използвали.

Освобождаването на директорката на Хуманитарната гимназия е съобразно разпореждане на образователния министър за пенсиниране на всички директори и учители, навършили пенсионна възраст и осигурителен стаж. Процесът тече в цялата страна, а във Варна до момента са връчени заповеди на десетина директори, информираха преди дни от Регионалния инспекторат по образованието.

Снимка: © Varnautre.bg
Снимка: © Varnautre.bg

2 коментара

  1. випуск 2008

    тя таз пак е пияна

  2. Кристина

    хаха кой знае как са ги изманипулирали децата да се занимават с подписката й!! Такава долна, пропита от алкохол, недостойна женица няма място на пост като директорка, а още повече в училище, заобградена с деца. Въпросната “директорка” не може да научи децата на нищо хубаво, отношението и към хората е повече от отвратително, та дори и към родителите им. Нека най-накрая се разкара от това училище и да спре да тормози хората!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *