• Варна
  -1°
  ниска облачност
  Влажност: 77%
  Вятър: 8m/s N
  Аспаруховци готови за протест заради ремонта на моста
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Задръстването в понеделник | Кадър от видеото на Цветомир Върбанов

  Първа среща заради ремонта на Аспарухов мост проведоха живеещи в квартала граждани, които са недоволни от задръстванията и трудното придвижване. Хората искат да се осигури едното платно, приоритетно за обществения транспорт – автобуси и тролейбуси.

  Настояват още да има непрестанно полицейско присъствие на входа на града, което да регулира движението на влизащите превозни средства и приоритетно на излизащите от квартал Аспарухово, както и  на изхода на моста, което да регулира превозните средства идващи от моста и от КЗ-то адекватно, според трафика.

  Сред исканията е още в час пик да се пренасочва движението от квартал Аспарухово в една от лентите на отсрещното движение, като по този начин се осигурят две платна за леки автомобили и едно за обществен транспорт.

  Да се осигури алтернативно преминаване, чрез изграждане на понтонен мост на подходящо място, като например се спазва график един месец нечетните номера ползват Аспарухов мост, а четните понтонен, а на следващият се разменят, настояват недовлните.

  “Ако не получим отговор на официалното писмо, в срок до две седмици и не се предприемат адекватни действия за решаване на проблема с трафика на моста, уведомяваме, че ще предприемем протестни действия”, категорични са недоволните.

  Аспаруховци ще направят още една среща тази неделя, за да доуточнят исканията си преди да ги депозират пред местната власт.

  2 коментара

  1. опетков

   Предлагам да се направи лифт до Аспарухово.

  2. Теодора

   Управляващите като си правиха пиар кампания за изборите такива грандиозни снимки и проекти с идеи и обещания за бъдещето на Аспарухово поднесоха, които ще останат само и единствено във виртуалната реалност !

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *