Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Директорката на Хуманитарната получи подкрепа и от родителите
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Директорката на Националната гимназия по хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ Валентина Крачунова, която е навършила пенсионна възраст и осигурителен стаж, получи подкрепа и от родителите за оставането си на поста. След като учители и бивши и настоящи ученици заявиха, че смяната на директора в момента би довела до дестабилизация, това мнение изразиха и от родителската общност.

„Вписването на училището в нормативните рамки на новия закон за предучилищно и училищното образование, който влиза в сила от август тази година, предполага продължаване на 20-годишната стратегия, по която е създаден и функционира сегашният образователен модел на гимназията. Категорично заявяваме, че педагогическият и управленкият екип и най-ече директорката Валентина Крачунова ще успеят да съхранят постигнатото ниво – национален статут, модерна база, креативна учебна среда, изключителни постижения наа учениците, въздействаща възпитателна среда”, пишат родителите в писмо до медиите.

Те приемат, че промените са неизбежни, но считат, че в конкретния момент освобождаването на директора е нецелесъобразно. „Настояваме за отлагане на планирания конкурс за директор поне с една учебна година, за да се осъществи плавен преход в дейността на гимназията, с оглед промените, произтичащи от прилагането на новия закон“, заявяват родителите. Те са приложили и подписка, в която фигурират над 650 подписа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *