Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Американски ракетен разрушител навлиза в Черно море
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Ракетен разрушител от военноморските сили на САЩ ще навлезе в акваторията на Черно море в понеделник, предава агенция „Интерфакс”, цитирана от “Фокус”.

В разпространено съобщение от командването на Шести американски флот се отбелязва, че предстоящият заход на кораба “Портър” ще бъде осъществен в рамките на операцията на НАТО „Атлантическа решимост“, която се провежда в част от европейските държави под ръководството на САЩ.

“САЩ продължават да демонстрират ангажимента си към колективната сигурност на своите съюзници от НАТО и подкрепата за своите партньори в Европа. Всички усилия на Департамента по отбрана в подкрепа на нашите съюзници от НАТО в Източна Европа се извършват под чадъра на “Атлантическа решимост”, изтъкват от Шести американски флот.

Военноморският флот на САЩ провежда рутинни операции в Черно море в съгласие с Конвенцията от Монтрьо. Тя позволява на кораби на нечерноморски държави да се намират там за срок до 21 денонощия.

Разрушителят, който не идва за първи път в Черно море, ще извършва операция по патрулиране в Черно море с цел поддържане на сигурността в региона. Той е оборудван със система за противоракетна отбрана „Инджис“ и крилати ракети „Томахоук“.

1 коментар

  1. Миро

    Какво правят краварите тука. Търсят си белаята. Изкуствено създават напрежение. Да си пръцкат край своите брегове. Нагли боклуци запалиха целия свят с тяхната фалшива система . Янки Вън !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *