Varna
22°
ясно небе
Влажност: 53%
Вятър: 6m/s ESE
Лятно кино: Танц с огън, хип-хоп и хитови филми
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

музиален фестивал

Романтиката на филмите и изкуството под звездите ще се завърне съвсем скоро във Варна. В края на тази седмица (10 юни) след десетгодишно прекъсване ще заработи лятното кино в курорта Св. Константин и Елена, а амбициите са то да се превърне притегателно място за жителите и гостите на града.

Културни мероприятия, включващи филмови прожекции и участия на млади, талантливи български артисти, всяка вечер, предвижда програмата за месеца. Късометражен кино фестивал, Арлекин фест, прожекцията на „Алиса в огледалния свят – 3D”, концерт Любими руски песни с Руслан Мъйнов са част от акцентите за юни.

Музикален фестивал ще разгорещи летните страсти след по-малко от 20 дни. Датите са 24 и 25 юни, а не сцената ще се изявят варненските групи The Connection Crew и Пламен Сашев, които се представиха и в „България търси талант”, Lazy Donuts и Lyrex. Предвидена е и вечер, посветена на Red Hot Chili Peppers.

Снимка: Facebook/ Лятно кино Варна
Снимка: Facebook/ Лятно кино Варна

Огнено-театралният спектакъл „Пътят на огъня” на Жар Театър ще бъде представен на 17 юни. Мим-формацията е една от водещите съвременни български формации за невербален театър и пантомима и една от малкото български театрални компании, експериментиращи и работещи активно в сферата на театъра на открито и нестандартни пространства. Специализира в сферата на огнения театър и танца с огън.

Спектакли на Жар Театър са представяни на множество престижни международни театрални фестивали и форуми у нас и в чужбина (Корея, Австрия, Холандия, Германия, Сърбия, Индия, Гърция, САЩ, Турция).

Основен иницииатор за възраждането на лятното кино е сдружението Автокино „Варна”, а очакваните резултати са незабравими емоции, нови запознанства, усещане за свобода под звездите и многобройни усмивки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *