Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Варненци правят фурор на футболни турнири във Франция
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

СОД--DSC

Играчите на СОД-DSC спечелиха сребърен и бронзов медал пред погледа на кмета на Париж

Отборът на СОД-DSC се завърна от Франция с два медала от турнири по футбол 7 (6 полеви и 1 вратар на игрище с размери 75×45м). Варненци представляваха България в две надпревари във френската столица Париж, където спечелиха сребърен и бронзов приз.

Първият турнир се проведе на 28 и 29 май, а в него взеха участие 24 отбора – 20 местни и 4 чуждестранни. Страхотните игри на варненци ги класираха на полуфинал, където отстъпиха на националния тим на Палестина до 23 години, а в последствие се класираха на трето място.

СОД--DSC2Доброто представяне на българите продължи и по време на втория турнир, провел се между 3 и 5 юли. В надпреварата участваха и отбори от Алжир, Тунис, Португалия, Словения, Палестина, Япония и домакините от Франция. Надпреварата, която бе изключително интересна и оспорвана, бе спечелена отново от отбора на Палестина до 23 години. Българите обаче бяха по-убедителни в представянето си от първата надпревара и след успехи над Франция с 3:1 и Палестина с 2:0 стигнаха до сребърните медали.

Официален гост на турнира бе и кмета на Париж Ан Идалго.

СОД--DSC-1Отборът на СОД-DSC: Борислав Блажев, Илия Блажев, Калин Денев, Тодор Георгиев, Никола Петров, Цветан Димитров, Данаил Дичев, Джанер Ахмед, Иван Иванов, Делян Колчев (капитан), Станислав Иванов, Светлин Станчев, Димитър Димитров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *