• Варна
  7°
  тъмни облаци
  Влажност: 65%
  Вятър: 7m/s SE
  Мобилно приложение “какво да сготвя” сканира продуктите в хладилника
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

   

  студенти-награди1

  Най-големият младежки бизнес форум – „Изгряващи звезди”, организиран от JA Bulgaria се проведе под патронажа на президента Росен Плевнелиев. Близо 500 ученици и студенти от цялата страна демонстрираха пред жури и на щанд своите продукти и услуги, разработени през 2015/2016 г. в рамките на програмите „Учебна компания”и „Стартъп”.

  MetLife България удостои с наградата  “LifeChanger” и чек за 3000 лв. ученическия екип Odesza и тяхната учителка Димитрина Докимова, от математическата гимназия във Варна. Учебната компания е разработила мобилна апликация, която ви предлага какво да сготвите на база сканиране на продуктите в хладилника и така решава проблема с изхвърлянето на храна поради лошо планиране.

  София тех парк връчи своята награда „Технологии и иновации” на студентската компания Електрон от ТУ Варна. Екипът получи и покана за стаж в лабораторния комплекс на тех парка, където ще може да доразвие своята Solar Tracking system (система следяща слънцето), управляваща платка с микропроцесор и софтуер.

  Бойко Яръмов от Progress, под чийто бранд Telerik вече оперира в България, връчи наградата в категорията „Digital Rising Star” на студенти също от ТУ Варна, екип КОТЕРА, които разработват иновативни автоматизирани производствени парници, свързани с приложение и с онлайн платформа, в която може да се следят и контролират показателите в градината в реално време.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg