• Варна
  4°
  тъмни облаци
  Влажност: 80%
  Вятър: 6m/s NNE
  Нарисуваха овца върху знамето на вълнолома
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Varnautre.bg/ Ивайло Борисов
  Снимка: © Varnautre.bg/ Ивайло Борисов

  Изображение на овца с корона се появи върху 21-метровото знаме, което бе изрисувано на вълнолома през почивните дни. Акцията бе реализирана от доброволци от движение „Възраждане”, като с полагането на бяла, зелена и червена боя върху стената на вълнолома, те на практика скриха част от графитите.

  Снимка: © Varnautre.bg/ Ивайло Борисов
  Снимка: © Varnautre.bg/ Ивайло Борисов

  Постъпката получи както одобрение, така и негативни оценки. Според някои по този начин доброволците от „Възраждане” са заличили улично изкуство, създавано от младите хора, а целта е по-скоро да си направят реклама. Според други това е една наистина патриотична постъпка.

  В отговор на рисунката от „Възраждане” заявяват, че ще възстановят знамето. Обещават и награда от 500 лева за информация за автора на рисунката.

  Снимка: © Varnautre.bg/ Ивайло Борисов
  Снимка: © Varnautre.bg/ Ивайло Борисов

  15 коментара

  1. БРАВО

   БРАВО ОТ МЕН! САМО ТАКА! НЕКА СЕ СКЪСА ОТ ЯД КОЦЕТО

  2. фф

   Да не пипат овцата тия дето са си присвоили за заглавие възраждането! Аман от псевдопатриоти дето ни правят на овци, делят ни на етноси и на българи тук и в чужбибина. Да си нарисуват целите къщи в знамена, да си изрисуват физиономиите в знамена – да не пипат изкуството обаче!!!

   • Cky2k

    Името идва от квартал Възраждане :) , а уфцъта има стила на Кокимото

   • .

    Кое точно от всичките драсканици на тази стена е било изкуство?? Безсмислени драсканици на надрусани малоумници които се мислят за големите творци. Дори да е имало един или два добри графита, всичко друго са били в буквалния смисъл ДРАСКАНИЦИ….. Просто не говори за изкуство в този случай.

    • Вили

     Самият факт, че графитите бяха нарисувани по време на фестивал! Който беше проведен с разрешението на общината и т.н. давани са пари за материали… които не са евтини колкото 2 баки с боя. А много ми е интересно за вашата инициатива, “възрожденци”, кой ви даде разрешение и поискахте ли изобщо?
     Да не говорим, че ако искахте да се покажете патриоти, можехте да изчистите боклука до фара

    • W

     Кое точно било… и ако ти кажа ще разбереш ли? Всичките анцузлии се наметнаха с по едно знаме, че да са уж патриоти. Така ако им кажеш колко са тъпи и хоп – обиждаш знамето. Та и тва така – поредния нов националистически клуб дето иска да царува над най-тъпите ни съграждани си направил реклама за която или добро или нищо щот сложили знамето. Ама тва с овцата е в десятката! Анцузлии работете нещо така се помага на Родината!

    • Лина

     Когато един човек не може да оцени по-различното изкуство, в случая графити и стийт арт, това не означава, че това е драсканица или боклук, но нали е нещо по-различно, нека да го хулим… нека се придържаме към сивото еднообразие. В другите държави се отпускат финанси за изрисуването на блокове и стени с графити/стийт арт. Тази практика от части навлиза и в България- стените на училища биват изрисувани с многоцветни стрийт арт картини (пример: 5та езикова в кв. ”Чайка”). В коментарите по-горе прочетох доста правилни, според мен, изказвания. Ако тези хора са такива патриоти, наистина, защо не изчистиха всичките боклуци и всичката смрад 50м. по-нататък, около фара? Има къде къде по-грандиозни действия, с които да покажеш, че си патриот, от изливането на няколко кг. боя върху стена! Не заличавайте чуждите творения, създавайте ваши собствени, без да пречите на останалите!

  3. пенчо славейчо

   Какво прекрасно хроматично изграждане!
   И колко символи в една картинка –
   овца с корона води партия “Възраждане”
   вместо хърбавото лъвче Костадинка.

  4. Инджето

   Коцето се прави на патриот за да не разберат хората как продава България за жълти копейки.

  5. Спас

   оправете заглавието! Това не е овца, а портрет на вожда Костадинов в профил с руски кожух.Тренира за лятната олимпиада в Мурманск.

  6. Владимир Зидаров

   Овцата е турско синя и е символа на ДОСТ

  7. кънчо п.

   Обича го народа това коце!Стихове реди за него, по стените го рисува и с пръст го сочи. Със среден пръст.

  8. Александров77

   Соросоидите пак оскверниха националния флаг на БЪЛГАРИЯ!

  9. Александров77

   Соросоидите за пореден път оскверниха националния флаг на БЪЛГАРИЯ!

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *