Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Евро 2016 на голям екран на входа на Морската градина
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

евро2016

Най-голямата фен зона ще бъде в София

В дните на Евро 2016 в редица градове ще бъдат организирани фен зони, където на голям екран и в приятна атмосфера ще могат да бъдат гледани всички срещи от шампионата.

Жителите и гостите на Варна ще могат да гледат футболните двубои на входа на Морската градина. В 22:00 ч в петък, 10 юни, започва мачът между Франция и Румъния.

Ето и останалите срещи през първата седмица:

Събота: 16:00 Албания – Швейцария, 19:00 Уелс – Словакия, 22:00 Англия – Русия
Неделя: 16:00 Турция – Хърватия, 19:00 Полша – Северна Ирландия, 22:00 Германия – Украйна
Понеделник: 16:00 Испания – Чехия, 19:00 Ирландия – Швеция, 22:00 Белгия – Италия
Вторник: 19:00 Австрия – Унгария, 22:00 Португалия – Исландия

В София ще e най-голямата фен зона – „Ариана Футбол Парк“, която е изградена по европейски стандарти и е разположена на стадион „Юнак“ (между националния стадион „Васил Левски“ и метростанция „Стадион Васил Левски“). Зоната разполага с най-големия LED екран, инсталиран в България. Той е с размери 9х6 метра и висока разделителна способност, която дава възможност срещите от UEFA EURO 2016 да бъдат наблюдавани с необходимото качество дори през деня. Фен зоната е официално лицензирана според критериите на UEFA, а правата за телевизионното излъчване на всичките 51 мача от първенството са предоставени от БНТ.

Киносалони в търговските центрове на София, Варна, Велико Търново, Стара Загора и Плевен също ще излъчват пряко срещите от първенството на континента.

БНТ е носител на официалните права за телевизионно, радио и публично излъчване на срещите от Европейското първенство по футбол във Франция, както и за правата за разпространение чрез интернет мобилни приложения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *