• Варна
  -1°
  разкъсана облачност
  Влажност: 77%
  Вятър: 8m/s N
  Улиците във Варна мити няколко пъти през май
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: live.varna.bg
  Снимка: live.varna.bg

   

  540 дка улици, площади и подлези във всички райони на Варна са измити през месец май, сочи справка за извършените дейности по ръчно и машинно миене, изготвена от дирекция “Управление на сигурността и контрол по обществения ред“ към Община Варна.  Миенето на пътните платна започна през април, като данните показват, че тогава с кратност от един до четири пъти са измити 439,46 дка.

  Съгласно изготвените графици през май петкратно са измити 140 дка в най-големия район „Приморски“. Около 200 дка улици в  „Младост“ и „Аспарухово“ са измити четири пъти, два пъти – 123 дка във „Владислав Варненчик“. В централния район „Одесос“  ръчно са измити около 26 дка. За юни са предвидени за миене 743 дка.

  2 коментара

  1. РИОС

   Да така е, но не е достатъчно. Варна е един от градовете с най-запрашен въздух, най-много разкопани и недовършени улици и обекти. Мръсния въздух идващ от Девня и вътрешно-градските предприятия и бетонови центрове са главната причина. Не са малко и обгъзяванията на аспарухово от петролната база , които не могат да се измият с вода ! Изобщо е принизена проверката на чистотата на възуха, шума , а яистотата на улиците да не говорим . Справка – разкопките по улиците на аспарухово, технологиите по пояистване на моста и преасфалтирането, безбройните товарни самосвали по улиците. Край няма, както и няма контрол. Мийте !

  2. Ирена

   И не само Владиславово е в треви елате да се разходите в Чайка по площадките в близост до 5та гимназия, може да се удивите разнообразие от растения в гигантски размери.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *