Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Засаждат лечебни дръвчета в Морската градина
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: Panacea
Снимка: Panacea

Пет дръвчета гинко билоба ще бъдат засадени до шадравана със жабите във варненската Морска градина. Засаждането ще се осъществи под ръководството на гинколога Васил Дъбов, който ще модерира процесите и ще разкаже за вълшебното дърво гинко билоба и за неговото отглеждане.

Дръвчетата са осигурени от фирма, занимаваща се с производство и търговия  на хранителни добавки, а проектът се реализира със съдействието на общинското предприятие “Управление на проекти и озеленяване”.

Екстрактът от листата на дръвчето е изключително ценен при всички заболявания и смущения, предизвикани от аномалии в кислородопритока, изразени в недостатъчно кръвоснабдяване – главоболие, глаукома, шум в ушите, хемороиди, съдови болести, Алцхаймер, синдром на Рейно.

Екстрактът от гинко билоба може значително да подобри паметта, умствените ви способности и да забави стареенето на мозъка. Орехоподобните семена на плодовете са особено ценени в Азия и са традиционна китайска храна. Приписват им се свойства на афродизиак.

Гинко билоба се култивира у нас от края на 19-ти век. Първите засадени дървета растат и до днес в градината при Докторския паметник (зад Народната библиотека), както и на входа на АГ „Шейново“ и на площад „Свобода“ град Добрич. Отделни индивиди от него могат да се видят в почти всеки парк в различни градове на България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *