• Варна
  2°
  тъмни облаци
  Влажност: 72%
  Вятър: 5m/s N
  Дилър се оправдава, че употребявал, а не разпространявал
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Окръжният съд задържа под стража 38-годишния варненец Д. Димитров, който бе спипан с 3,05 грама кокаин в кв. „Владиславово”, а в дома му бяха открити две електронни везни. Той е привлечен като обвиняем за тежко умишлено престъпление – наркоразпространение, за което се предвижда наказание от две до осем години „лишаване от свобода“ и глоба.

  В съдебната зала Димитров заяви, че намереното наркотично вещество е само за лична употреба, тъй като от известно време е наркозависим. Мъжът, с който е бил задържан на 7 юни, свидетелства, че е разпространявал кокаин, а разследващите органи имат данни за престъпната дейност на Димитров от 7 години, стана известно в съдебната зала.

  Според съда, от събраните до момента доказателства, макар и в този ранен етап от разследването, може да се направи обосновано предположение, че Димитров е извършил деянието, за което е обвинен. Налице са свидетелски показания, протоколи за претърсване и изземване, експертни справки.

  Димитров е осъждан за престъпления от общ характер, а в момента срещу него има висящо производство на Специализираната прокуратура за друго тежко престъпление. Въз основа на тези данни съдът прецени, че най-адекватната мярка, която ще попречи на 38-годишния мъж да се укрие, както и да извърши престъпление, е „задържане под стража“.

  Определението на ВОС може да бъде обжалвано пред Апелативния съд, като е насрочено заседание на 21 юни.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *