Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
20 отбора стартираха участие във финалите по тенис на маса
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Тенис на маса (1)

Надпреварата е за момичета и момчета от V-VII клас

20 отбора от цяла България стартираха участие във финалите на ученически игри по тенис на маса V-VII клас за момичета и момчета, които се провеждат в зала “Младост” на Двореца на културата и спорта – Варна.

При момичетата гостуващите отбори са от градовете Роман, Златица, София, Панагюрище, Момчилград, Свищов, Две могили, Генерал Тошево и село Скалица, а представителя на град Варна е отборът на ОУ “Васил Друмев”.

При момчетата участие ще вземат училища от градовете Велики Преслав, Карнобат, Свищов, Търговище, Панагюрище, Роман, Перник и Ардино. При мъжкия пол честта на Морската столица ще защитават възпитаниците на СОУ „Климент Охридски“.

Старт на състезанието даде Кристиан Димитров – директор на дирекция “Спорт” при Община Варна, а Детелина Желязкова –експерт на ММС за регион Варна и Добрич прочете поздравителен адрес от името на спортният министър Красен Кралев.

В духа на честната игра клетва за състезателите прочете ученичка от ОУ „Васил Друмев“, същото направиха и съдийския състав.

За доброто настроение на гостите се погрижиха състав народни танци “Хороводче” на СОУ “Климент Охридски” с ръководител Деница Христова, а Никол Николова ученичка VII клас в ОУ “Васил Друмев” изпя песента “На инат” на Поли Генова.

Състезанието се провежда в периода 10-12 юни, а награждаването на призовата тройка е предвидено за 12 часа на 12 юни в зала “Младост” по тенис на маса в двореца на спорта.

Всички, които желаят да наблюдават срещите от надпреварата във Варна, могат да го направят безплатно от 9 до 12 и от 15 до 18 часа в залата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *