Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Гларус става талисман на регатата “Тол Шипс”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Гларус става талисман на международната регата „Тол шипс”, на която Варна ще бъде домакин от 1-ви до 4-ти октомври. Резултатът стана ясен след проведен конкурс, организиран от Общината. По регламент в него се включиха ученици от V до XII клас от варненски училища и извънучилищни институции /школи, читалища, студиа и ОДК/.

Снимка: live.varna.bg
Снимка: live.varna.bg

Участниците можеха да използват всички видове техники на изящните и приложни изкуства, както и дигитални техники, като всеки участва само с една визия и послание към него, съобщиха от общинската дирекция „Спорт”.

14 души подадоха 12 проекта на хартиен носител и 2 по електронна поща. Жури, съставено от представители на организационния комитет за регатата, разгледа проектите и отличи най–добрите от тях.

На първо място е класиран проектът на 18-годишната Мария Трофимова, ученичка в XII клас в НУИ „Добри Христов”. Освен с добрия визуален проект за изработката, на който са използвани цветни моливи и тънкописец, тя е описала предложението си така:

“Гларусът е усмихнат и дружелюбен, на една от скиците е изобразен с малко хартиено корабче, което е тематично свързано с главната тема – регатата. Гларусът е облечен в морска униформа, което също го свързва с темата”.

Журито определи и две поощрителни награди – на 18-годишния Йордан Павлов и 13-годишния Явор Нанков. За отличените участници в конкурса е предвиден награден фонд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *