Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Клинтън води с 11%
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

trump-clintan

Хилари Клинтън води на Доналд Тръмп с 11% в надпреварата за президент на САЩ. Това показва ново социологическо проучване на института Ipsos, съобщава “Ройтерс”, цитирана от News.bg. Допитването е осъществено онлайн в периода от понеделник до петък.

46 процента от анкетираните подкрепят Клинтън, 34,8% са привърженици на Тръмп, а 19,2% не поддържат нито един от двамата.

Преднината на Клинтън е почти същата като преди седмица, когато още не беше окончателно ясно, че печели номинацията на Демократическата партия и преди Тръмп да си навлече критиките на лидерите на двете партии за допускане на пристрастност у американски съдия от мексикански произход.

Тръмп обяви, че съдията Гонсало Куриел е предубеден срещу него в дело за измама във вече закрита платена бизнес школа на милиардера заради предложението на кандидата на Републиканската партия да се изгради стена между САЩ и Мексико.

По-късно Тръмп добави, че съдии мюсюлмани също може да са предубедени срещу него заради обещанието му временно да забрани достъпа на мюсюлмани в САЩ.

Тези изказвания на Тръмп му костваха остри критики от високопоставени републиканци, сред които председателят на Камарата на представителите Пол Райън и лидерът на републиканското мнозинство в Сената Мич Макконъл. Впоследствие Тръмп заяви, че повече няма да коментира съдията.

1 коментар

  1. Александров77

    Така наречените избори в САЩ са предварително предначертани! Президента на САЩ, който илюминатите ще назначат на “изборите” ще бъде Килари Клинтън! Защото в страните от НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД управляващите НЕ ги избира народа! Те се НАЗНАЧАВАТ от илюминатите!Факт!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *