• Варна
  1°
  тъмни облаци
  Влажност: 78%
  Вятър: 6m/s N
  “Мечтата на Европа” е темата за бъдещите журналисти
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Sofiautre.bg
  Снимка: © Sofiautre.bg

   

  Втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет “Св. Климент Охридски” за учебната 2016/2017 г. продължава с писмен изпит по журналистика, съобщават от най-голямото висше учебно заведение у нас.

  В 9 часа в зала 272 в Ректората на СУ започна изпитът по журналистика. 429 кандидат-студенти са подали заявления за явяване.

  Петя Банкова от София изтегли темата „Мечтата Европа”, по която ще пишат кандидат-студентите днес. Бяха изтеглени две контролни теми: „Живот в мрежата” и „Болен здрав носи”.

  Заместник-ректорът на Софийския университет проф. д-р Ренета Божанкова приветства кандидат-студентите и изрази надежда тяхната мотивация, подготовка и знания да им помогнат да се представят добре. Тя призова кандидатите да отразят богатството на българския език в техните работи.

  Председател на изпитната комисия е доц. д-р Ефрем Ефремов от Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет. Той приветства бъдещите си колеги и им пожела успешна работа.

  Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен изпит, са: Журналистика, Връзки с обществеността и Книгоиздаване.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *