Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
ВМС провежда тактическо учение в Черно море
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимки: ВМС
Снимки: ВМС

 

Продължава тактическото учение на военноморска база – ВМС “Черно море-2016”, съобщиха от ВМС. Общо 20 бойни и спомагателни кораба от състава на базата, 2 вертолета AS-565MB-PANTHER от състава на ВМС и 2 самолета СУ-25К от състава на ВВС участват в него.

На 8 юни корабите излязоха на море за практическо провеждане на сериали на море. В териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на Република България и в полигони които са обявени своевременно на 8 и 9 юни бяха отработени сериалите: отразяване атаките на въздушни и надводни цели; разузнаване за поставени мини и минни заграждения; превеждане на кораб през предварително протрален канал; контрол на корабоплаването; приемане и предаване на товари на море от вертолет; ескорт на търговски кораб; водене на борба за живучест на кораба и защита от ядрено, химическо и биологическо оръжие; водолазно обследване на район за заставане на корабите на котва.

Тактическо учение на ВМС в Черно море (15)

На 10 юни, в района на Пристанище Бургас и акваторията на Бургаски залив, във взаимодействие с редица правителствени и не правителствени организации, се проведоха епизодите: гасене на пожар на кораб в пристанище; операция по спасяване на голям брой бедстващи хора на море; стрелба по подводни цели; бординг операция на кораб-нарушител, съвместно с вертолет от състава на ВМС и група от състава на Морския специален разузнавателен отряд; отразяване на атаките на бързо движещи се малки надводни цели.

В учението “Черно море-2016” със сили и средства се включиха Областна управа Бургас, Община Бургас, Регионална дирекция “ПБЗН”, РД “Гранична полиция”, ОД на МВР-Бургас, ДА “Морска администрация”, ДП Пристанищна инфраструктура, Национален номер 112, БЧК, ВМА МБАЛ, Регионална здравна инспекция-Бургас, Център за спешна медицинска помощ – Бургас, МБАЛ – Бургас, Таг Сървис – пристанище Бургас, Регионална инспекция по околната среда и водите – Бургас, Поддържане чистотата на морските води, Басейнова дирекция “Черноморски район”, Пристанище Бургас ЕАД, Главна дирекция “Аварийно-спасителна дейност” – Варна, “Бон Марин Интернешънъл” АД – Варна.

5 коментара

 1. Александров77

  България от поне 15 години насам няма армия! Американците и турците заповядаха на България да си унищожи балистичните ракети СС-23 , защото дори Турция се срахуваше от тях, а Турция както знаем е много по-важен партньор за САЩ, отколкото България!
  България под колониално робство на САЩ, Израел, Турция и техните подлоги от ЕС!
  България отдавна не е суверенна държава! Доказателство за това са 4-те американски бази!Дори по времето на Съветския Съюз в България нямаше нито една съветска база! А сега има цели 4 американски!
  Пак влизаме на губещата страна!
  Вкарват ни във война срещу братска и православна Русия!Която ще е пагубна за България!
  ЯНКИ GO HOME!
  БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ – БРАТЯ ЗАВИНАГИ!
  ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!СЛАВА РОССИИ!
  НЕ НА КОЛОНИАЛНОТО РОБСТВО НА САЩ, ИЗРАЕЛ , ТУРЦИЯ И ТЕХНИТЕ ПОДЛОГИ ОТ ЕС!

 2. светла

  Кретен! Как пък не се излъга веднъж да извикаш “Да живее България!” Толкова ли мразиш родината си за сметка на пияната и некадърна тълпа от Евразия или пък толкова ли много ти плаща пияния русняк , че плюеш и на род и на родина?

 3. сергей

  ти си срам за България!Насила правиш хората русофоби.Българите уважават Русия,но заради идиоти като тебе започват да изтърват някоя лоша дума и за Русия. Идиоты са тези, които ти плащат да всяваш омраза между руснаци и българи.

 4. Александров77

  Сергей , ако става въпрос за мен , никой не ми плаща!
  Пиша това , което мисля и това в което съм убеден! Факт е , в България се случва това , което кажат от Вашингтон, Тел Авив , Брюксел и Анкара! Това е тъжната истина!
  Факт е , че в последните 27 години икономиката на България беше унищожена по план Ран-Ът!Факт е , че армията на България беше намалена до един файтон хора, а въоръжението й унищожено!
  Факт е , че нашите колониални администратори (наречени български политици) ни вкарват във война срещу Русия, а оня преЦедент Росен Плевнелиев всяка втора дума му е срещу Русия!
  Бяха спряни печеливши проекти като “Южен Поток” и “АЕЦ Белене’, които щяха да превърнат България в енергиен фактор на Балканите!
  Факт е , че американските бази постоянното идване на НАТОвски танкове, ракети и други оръжия превръщат България в потенциална мишена срещу Русия, защото ако утре от НАТО нанесат ракетен удар от Безмер или Ново Село по Крим, руснаците няма да седят мирно!И с право!
  България 27 години е отделена от Русия , което е естествен приятел и съюзник на България и когато сме били в съюз с тях, винаги сме печелели!
  Освобождението от ТУРСКО РОБСТВО, по времето на Брежнев към България течаха реки от нефт, газ и евентуално някой заем , който не връщанхме , руснаците ни изкупуваха голяма част от износа , което носеше печалби на България, построиха ни безплатно “АЕЦ Козлодуй”, който години наред носеше евтин ток на българския народ и изнасяхме ток навън , от което България печелеше!
  Сега от САЩ и ЕС какви ползи имаме – никакви! За американските бази дори и една стотинка не получаваме, а икономиката ни е унищожена! Няма производство!За сравнение по времето когато бяхме сателит на СССР , в България нямаше нито една съветска, а силна българска армия!
  А това, че изнасям факти и истини не мисля, че правя хората русофоби! Напротив! Всеки , който има малко акъл в главата си ще се замисли над това, което казвам!

 5. сергей

  Умен народ е този, който си взема поуки от грешките и повече не ги повтаря. Защото веднъж Русия окупира България без предупреждение, изби до крак интелектуалния елит на страната, унищожи предприемчивите българи, министри, народни представители бяха изтезавани животински и збити като кучета. След това 45 години ограбва природните ресурси и от това руснаците не станаха по-умни, по-добри, по-богати и по-цивилизовани. Не! Останаха си същия сбор от агресивни племена влюбени във войната и смъртта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *