Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Зарязаха изчезналия водолаз в пещерата
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Изчезналият в пещера в Балкана водолаз Краси Марков е оставен на произвола на съдбата. Издирването на изгубилия се на 25 май в пещерата Голям извор леководолаз от Варна е прекратено от една седмица, съобщи кметът на близкото село Кипилово Йордан Симеонов за “Телеграф”.

„Направиха се няколко опита, въпреки вдигналата се нависоко вода в местността Боаза. Далдисваха момчета от Пловдив, които още първия ден попаднаха на фенера на Красимир. После им излезе някаква неотложна работа и си заминаха. След тях дойде един смелчага от Велико Търново. Спуска се два или три пъти, след като успяхме с пожарникарските помпи да смъкнем нивото и да отворим дупката, но дали от студената вода, дали от нещо друго, но хвана пневмония и влезе в болница”, разказа Симеонов.

Заминали са си и приятелите на варненеца. Дали и кога ще се върнат, никой не знае. По думите на кмета вероятността Красимир да е все още жив била “на ръба”. Дори да е успял да влезе в някой от сифоните по над 150-метровото подводно трасе на пещерата, истинско чудо би било да е оцелял толкова денонощия без храна.

2 коментара

  1. Боклуци

    Скапана държава, за “очите” може, за други не може. Оная служба по бедствии и аварии какво се спотайва ? Боклуци !

  2. SeaMan

    Човека може да е още жив , но заради вас ще се затрие!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *