Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Варненци скочиха на националния треньор по плажен футбол
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Национален отбор по плажен футбол

Одесос иска една сплотяваща и обединяваща този спорт личност на поста национален селекционер

Шампионът на България по плажен футбол Одесос, който представи страната ни в Шампионската лига в този спорт в италианския град Катаня в края на миналия месец, поиска смяна на националния селекционер. Ръководството на клуба пусна писмо до членовете на Комисията по плажен футбол към БФС, с което изразява несъгласие с избора на Симеон Христов като треньор на националния тим.

Ето и декларацията с мотивите на Одесос:

Уважаеми членове на Комисия по Плажен футбол към БФС,

От името на целия колектив и ръководство на ФК Одесос, изразявам несъгласие с избора на национален селекционер в лицето на Симеон Христов. Същия не веднъж е показвал субективен избор на състезатели за националния отбор, като често кани голям брой футболисти от собствения си отбор без необходимия стаж и качества, единствено с цел трупане на опит и облаги за личния си клуб. Г-н Христов с годините показа, че не е в състояние да създаде колектив от играчи, които да уважават един друг себе си, респективно институцията Национален отбор. Моля да бъде отбелязано, че г-н националния селекционер всячески се опитваше да затрудни подготовката на ФК Одесос в подготовката за турнира на Шампионска лига, което не приляга на треньор на Български национален отбор. Сами ще се обедите, че ако г-н Христов остане селекционер на националния отбор, голям брой футболисти ще имат работа за лагерите и няма да имат възможност да присъстват. Нека покажем, че Плажния футбол за нас и за Вас ръководителите на този спорт ни пука за бъдещето на спорта и назначим една сплотяваща, и обединяваща този спорт личност на поста национален селекционер.”

Писмото е изпратено до комисията по плажен футбол два дни преди заседанието й в началото на този месец. Няколко дни по-късно селекционерът Симеон Христов за първи път е повикал повече от един състезател от Одесос в националния тим, съобщиха за varnautre.bg от клуба. Всички те обаче са били отказани по лични причини. Дали това не е бойкот отстрана на Одесос от клуба не пожелаха да коментират.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *