• Варна
  2°
  тъмни облаци
  Влажност: 72%
  Вятър: 5m/s N
  Общината предлага работа на 80 необразовани млади варненци
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Преди това ще ги обучава по 4 професии

  Млади варненци на възраст от 15 до 29 години могат да започнат работа по проект BG05M9OO001-1.002-0072 “Активни за устойчиво развитие на община Варна” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020, приоритетна ос 1, процедура BG05M9OP001-1-002 “АКТИВНИ”. По него се предвижда подобрение на достъпа до заетост и устойчиво интегриране на пазара на труда на 80 неактивни младежи.

  Изискванията към тях са да не учат към момента на включване в проекта и не са били в образователната система за период от 4 месеца преди включването им в проекта, да не работят поне от 4 месеца преди включването им в проекта, да нямат регистрация в Бюрото по труда през последната година. Кандидатите нямат право на стопанска дейност, както и на доходи по договори от упражняван занаят или свободна професия. Достъп до общинска заетост младежите няма да получат и ако имат приходи от извънтрудови правоотношения, както и, ако са ходили на училище – без значение – редовно или задочно.

  Допуснатите до проекта ще получат безплатно професионално обучение /със стипендия/ и ще им бъде осигурена шестмесечна заетост към Община Варна.

  Общината търси безработни младежи, за да ги включи в мащабните си проекти по озеленяване на града.
  Общината търси безработни младежи, за да ги включи в мащабните си проекти по озеленяване на града.

  Проектът предвижда харесаните за назначаване младежи да заработят като озеленители, след 300 обучителни часа и издаване на свидетелство за професионална квалификация. Два пъти повече учене – 600 учебни часа, са предвидени за придобиването на професионално свидетелство за еколог. Същият учебен план е заложен за бъдещите спасители от бедствия и аварии. 300 часа ще учат желаещите да придобият професионална квалификация компютърен оператор.
  Получената професионална квалификация ще даде възможност на младежите за по- голяма конкурентоспособност на пазара на труда и възможности за тяхната реализация в бъдеще.

  Желаещите да получат достъп до работа по проекта могат да подават заявленията си до 15-и юли на втория етаж на ул. „Парижка комуна“№2 или на сайта на обучаващата организация.
  Информационни събития относно целите на проекта ще се проведат на 16-ти и 17-ти юни съответно в кметствата на районите „Вл. Варненчик“ и Аспарухово“ и на 18-ти, 21-ви и 22-ри юни от 11ч. съответно в кметствата на селата Звездица, Константиново и Тополи.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *