Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Акция: Да оплевим розариума в Морската градина
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: Facebook/ Антония Петрова
Снимка: Facebook/ Антония Петрова

Акцията по почистването на розариума в Морската градина инициира варненската екоактивистка Антония Петрова. Събитието е насрочено за съботната сутрин – от 8 часа, за да се избегне горещината, но желаещите са добре дошли и по-късно. Чували и ръкавици обещава организаторката, която отправя покана за включване в проявата чрез социалната мрежа.

Идеята за почистването се е породила от занемареното състояние на розариума, в койтоцветя та са обрасли с плевели. „Призовавам тези от вас, които имат желание и свободно време да почистим “леглата” на розите и да ги освободим от задушаващите ги увивни растения. Часът на събитието е рано сутринта, защото времето е горещо, а голяма част от цветята са в силно осветената част и има опасност от прегряването ни. Много ви моля, носете си вода и шапки”, пише Петрова.

Чувалите с оплевеното ще бъдат изхвърлени в контейнерите до “Зоопарка” и/или в тези на “Слънчевата площадка”, обяснява варненката.

Вижте как изглежда розариумът сега:

Снимки: Антония Петрова

1 коментар

  1. ае нема нужда

    Поредната уж неполитическа “акция”, с която няколко дежурни баламурника да привличат вниманието на медиите и да се правят на интересни. Балъците може и да се вържат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *