• Varna
  13°
  лека мъгла
  Влажност: 100%
  Вятър: 4m/s S
  Акция: Да оплевим розариума в Морската градина
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Facebook/ Антония Петрова
  Снимка: Facebook/ Антония Петрова

  Акцията по почистването на розариума в Морската градина инициира варненската екоактивистка Антония Петрова. Събитието е насрочено за съботната сутрин – от 8 часа, за да се избегне горещината, но желаещите са добре дошли и по-късно. Чували и ръкавици обещава организаторката, която отправя покана за включване в проявата чрез социалната мрежа.

  Идеята за почистването се е породила от занемареното състояние на розариума, в койтоцветя та са обрасли с плевели. „Призовавам тези от вас, които имат желание и свободно време да почистим “леглата” на розите и да ги освободим от задушаващите ги увивни растения. Часът на събитието е рано сутринта, защото времето е горещо, а голяма част от цветята са в силно осветената част и има опасност от прегряването ни. Много ви моля, носете си вода и шапки”, пише Петрова.

  Чувалите с оплевеното ще бъдат изхвърлени в контейнерите до “Зоопарка” и/или в тези на “Слънчевата площадка”, обяснява варненката.

  Вижте как изглежда розариумът сега:

  Снимки: Антония Петрова

  1 коментар

  1. ае нема нужда

   Поредната уж неполитическа “акция”, с която няколко дежурни баламурника да привличат вниманието на медиите и да се правят на интересни. Балъците може и да се вържат.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *