Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Пуснаха от ареста мъжа, обвинен в отвличане на момиче
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Варненският окръжен съд остави без уважение искането на прокуратурата по отношение на 55-годишния Ю. Мирчев, обвинен в отвличане на 18-годишно момиче, и го освободи от ареста.

Момичето с инициали Т. П. се качило в колата на Мирчев на 14 юни около 17 часа в района на Централна поща и по-късно съобщило на полицията, че е било отвлечено. Пред съда обвиняемият заяви, че са тръгнали за мед, но автомобилът се развалил близо до село Каменар и той платил на такси, за да върне момичето обратно.

Съдът смята, че от събраните по делото доказателства не може да се направи обосновано предположение за съпричастността на Ю. Мирчев към престъплението, за което е обвинен. Т. П. през цялото време е имала възможност да комуникира както с приятеля си, така и с органите на МВР, както и да опита да обясни къде се намира. В колата на обвиняемия е имало газов пистолет, с който момичето е стреляло в гората, стана известно в съдебната зала.

Според съда, наличието на оръжието в автомобила не е основание да се счита, че обвиняемият е бил въоръжен, както твърди обвинението. Мирчев не е осъждан, има постоянно местожителство, поради което не може да се направи извод, че съществува опасност да се укрие или да извърши престъпление. Определението на ВОС може да бъде обжалвано пред Апелативния съд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *