• Варна
  1°
  разкъсана облачност
  Влажност: 100%
  Вятър: 1m/s N
  Хотелите край Варна почти пълни
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Хотелите в крайморските курорти около Варна са почти пълни. Местата в тях са заети от 85 до 100%, като на Златни пясъци отчитат ръст от една четвърт. В курорта има главно руснаци и германци. Започна и сезонът на близкоизточните туристи, казаха от комплекса, като в различни хотели вече има гости от Ирак, Израел дори от Турция, където терорът е подгонил местните да търсят у нас почивка, спокойствие и сигурност. Има още румънци, молдовци и българи, коментират пред „Монитор“ хотелиерите.

  Почти идентична е картината и в най-стария ни морски курорт „Св. Св. Константин и Елена“, където заетостта на базата е 85-90 %. Според браншовици, това се постига засега повече с организирани мероприятия – конгреси, срещи и симпозиуми, отколкото от наплив на чужди и наши туристи. Причината е, че те очакват евтините пакети от последния час (last minute), каквито операторите не обявяват, заради прогнозите за силен сезон и запълване на хотелите. Два пъти повече германци почиват в курорта, както и много чехи, поляци, румънци и молдовци. За разлика от други години, украинците са сравнително по-малко.

  Търговците засега не могат да кажат, че правят баснословни обороти, но видимо са обнадеждени от оживения алъш-вериш. В никакъв случай не е като миналото лято, когато се чудехме какво да правим. Сега има хора, купуват по малко, но идват юли и август и тогава е силата. Засега не можем да стигнем оборотите от лятото на 2014 г., но още е рано. Ще броим пилците наесен“, коментираха собственици на верига магазини за плажни принадлежности.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *