Varna
16°
ясно небе
Влажност: 87%
Вятър: 2m/s E
Глутница кучета нахапа двама души в центъра на Златните
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Глутница кучета е нападнала двама души в центъра на курорта „Златни пясъци“. С ухапвания са немски турист и работеща в комплекса жена. Два часа след полунощ в понеделник Красимира Александрова се прибира от работа. В района на хотел „Адмирал“ срещу нея изскачат осем кучета, разказва тя пред Дарик радио.

„Както си вървя спокойно и без да чуя лай или ръмжене, усетих ухапване до коляното на левия ми крак. Появиха се и други кучета. Почнаха да ме лаят и хапят, след което ме събориха. Свих се и взех да чакам, защото не знаех какво да направя. За лош късмет никой не мина по алеята. Взех решение да тичам към близкия хотел, защото друго спасение нямаше. Знаех, че кучетата вероятно ще тръгнат след мен, но исках да съм по-близо до хора“, спомня си Красимира.

Снимка: Дарик радио/ Красимира Александрова
Снимка: Дарик радио/ Красимира Александрова

Тя успява да се измъкне от глутницата и да стигне до близкия хотел. Няколко минути по-късно вътре връхлетява и 29-годишен германец.

„Момчето беше цялото в кръв. Него също са го съборили и са го хапали. Той е успял да преброи пет кучета, а аз осем“, разказва жената.

Красимира има ухапвания по двата крака. Ако не е била с дънки, е щяла да има повече следи от кучешки зъби. Жената още е в шок от преживяното в нощта на 20 юни. Тя работи от дълги години в курорта и досега не е чувала за подобен инцидент.

„Виждала съм бездомни кучета на „Златни пясъци“, които си ги познаваме и не са лоши – малко да ги заплашиш и те бягат. Тези обаче бяха абсолютно еднакви – черни, големи и охранени“, допълва Александрова. Тя си е извадила медицинско свидетелство за причинена лека телесна повреда и обмисля да потърси правата си в съда.

Снимка: Дарик радио/Красимира Александрова
Снимка: Дарик радио/Красимира Александрова

Случаят вече се проверява от местните власти, заяви шефът на приюта за безстопанствени кучета във варненското село Каменар Нели Георгиева.

„Вече сме извършили три проверки, но за съжаление те още не са дали желания резултат. Не се води статистика колко безстопанствени кучета има на „Златни пясъци“. Лошото е, че от прилежащите селищни образувания редовно се пускат животни, които увеличават популацията“, каза Георгиева.

През последния месец в курорта са заловени 15 кучета. Те се намират в приюта в Каменар и чакат осиновители.

2 коментара

  1. milena

    СМЪРТ ЗА ВСИЧКИ БЕЗДОМНИ КУЧЕТА !!!

  2. Нина

    Къде са сега природозащитниците, а? Ама той човешкия живот какво е в сравнение с кучешкия?
    Не искам да съм крайна, но кучетата трябва да се отглеждат само от нуждаещи се – полицаи, слепи хора и т.н. Обучени кучета. Сега и да кастрираме уличните, огромните домашни кучета, които се нароиха като ги пуснат и става….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *