Varna
18°
ясно небе
Влажност: 88%
Вятър: 2m/s SW
19-ото класик рали “Нептун” преминава през крайбрежната алея
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Класик рали Нептун (8)

Честване на 90-годишнината на морските бани и изложба на транспортна техника са част от съпъстващите прояви

19-ото издание на класик рали “Нептун” ще премине по крайбрежната алея във Варна. Надпреварата е и ІІІ-ти кръг от националния ретро рали шампионат с коефициент – 3. Стартът е в събота в 11,01 ч. пред Община Варна. След това автомобилите ще се насочат към Почивка, а после следва преход по крайбрежната алея.

Класик рали Нептун (9)Пред калните бани във Варна участниците ще бъдат представени официално, след което потеглят към Аспарухово, Боровец, Долни Чифлик, Обзор и финишират първия ден в Свети Влас. На следващия ден маршрутът е Свети Влас- Несебър /стар град/-Дюлински проход- гр.Бяла -Садово-Бенковски и финал във Варна около 17 ч., като награждаването ще е в ресторант „Кални бани“. Участниците са 21, като най-много са тези от Варна.

Класик рали Нептун (5)Общата дължина на трасето е 269,390 км, като съдържа 12 – часови контроли, 4 етапа – точна езда, 1 етап – слалом ( майсторско управление ). Регламентът на ралито е съставен съобразно правилниците на FIA и FIVA за Historic rigulariti rallyes.

Тази година вече има ретро шампионат, след обединяването на варненските и пловдивските състезания. От първите 6 екипажа във временото генерално класиране, пет са варненски. Лидери са Детелин Нанев/Габриела Нанева от Каварна с Мерцедес, пред Георги Георгиев/Светла Георгиева. За първи път сред участниците има и състезател от Перник.

Като съпътстваща проява на ралито се организира изложба на стационарни модели на транспортна техника от Модел клуб “Варна” и честване на 90 г. на морските бани.

Следващата ретро проява е „Варненски автомобилен събор“, на 27 и 28 август.

Класик рали Нептун (1)
На снимката: отляво надясно Габриела Нанева/Детелин Нанев, Андрей Василев, Орлин Пенев

“От името на дружеството-концесионер на централния плаж във Варна – “Лазурен бряг 91” искам да кажа, че сме щастливи да се включим като спонсори на част от състезателната отсечка на 19-ото рали “Нептун”. Това се случва навръх 90-годишнината от съдването на Централните и Северните морски бани във Варна. Ще направим необходимото отсечката по крайбрежната алея да стане традиционна част от маршрута на ралито, а едно от най-подходящите места за състезанието несъмнено е пред морските бани”, заяви на пресконференция в “Кални бани” Андрей Василев – търговски директор на фирма “Лазурен бряг`91”, която е концесионер на градските плажове.

Класик рали Нептун (16)“Нашата основна цел е рали “Нептун” да стане международно. Смятам, че включването в трасето на отсечката пред Централни и Северни морски бани е стъпка в тази посока, тъй като ще направи състезанието още по-атрактивно”, коментира на свой ред и организаторът на класик рали “Нептун” Орлин Пенев.

2 коментара

  1. Дани

    Аз като фен на ретро автомобили със сигурност ще съм там. За мен идеята е хубава и смятам че ще набира все повече фенове. А ако стане и международно това ретро рали това ще бъде хубава реклама за града ни.

  2. Радулев

    Хубави колички, интересно рали се очертава

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *