Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Варненските седесари одобряват работата на Портних
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Солидно одобрение от общо над 90% получава работата на кмета на Варна Иван Портних в анкета на местната организация на СДС. Много добра оценка са дали 37 на сто от участниците, добра – 50%, задоволителна – 10%. Това съобщи лидерът на местната партийна организация д-р Янко Станев, който е и общински съветник. Работата на Общинския съвет е оценена като добра от 40% от участниците, като много добра от 33% и като задоволителна от 20%.

Причината за разминаването между оценките на кмета и на съветниците се корени в политическите конструкции в Общинския съвет, коментира д-р Станев. По думите му групите съветници с разпознаваеми лидери и ясни и точно изявени политически позиции са ГЕРБ – с конструктивните Тодор Балабанов и Марица Гърдева, БСП – с професионалния политик Борислав Гуцанов, ДПС и негласно БЗНС – с все по-израстващия Христо Атанасов, и патриотите – със стабилния и сериозен Димитър Карбов.

„За Реформаторския блок обаче никой не може да каже колко крила има в Общинския съвет.  На една страна са хората на ДСБ, които са без група, на друга – именуващи се реформатори с Кирил Георгиев /ДБГ/ и самостоятелната група СДС-граждани и експерти. Не може постоянно да се напуска и да се влиза в десницата, РБ не е манастир, за да има игумен и не може безпринципно ту да си вътре, ту вън”, категоричен беше д-р Янко Станев.

Той подчерта, че сините във Варна настояват СДС да участва в президентските избори във формат ЕНП или в рамките на РБ, като кандидат-президентската двойка бъде определена в предварителни избори. Това е решението на конференция на синята партия във Варна, проведена в края на миналата седмица. Форумът е очертал и профила на десния кандидат за държавен глава – проевропейски ориентиран, почтен, разпознаваем, харизматичен, партийно необвързан, но предан на демократичната синя идея.

Синя зона във Варна трябваше да има още преди три години, заяви в отговор на журналистически въпрос д-р Янко Станев. По думите му  е въпрос на време колегите му съветници да осъзнаят, че малките неща са истински важните неща. Той даде пример с битови проблеми в южните квартали на Варна като транспорта, сметосъбирането, озеленяването на градските квартали и др. Обществото трябва да ги поставя по-категорично, не с протести, а с механизмите на демокрацията в пряк диалог с властта, обобщи синият лидер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *