Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Къде изчезна сладоледът в Морската?
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Морска градина

Родители с деца недоволстват от липсата на търговски обекти, от които да купуват вода и сладолед за отрочетата си, докато се разхождат в Морската градина. “В цялата Морска градина е останала само бараката за понички на ъгъла срещу “Хоризонт” и обектите в Детския кът. Дори пуканки няма откъде да си купиш”, оплака се читателка на Varnautre.  Освен в парка, сладолед на открито трудно се намира и в центъра на града.

За да се появят отново сергиите с лакомства на открито, трябва да се гласува промяна в наредбата с регламент за всички елементи по фасадите на търговските обекти. Целта е да бъде постигната унификация, така както е във всеки европейски град. Това съобщи кметът Иван Портних преди седмица, когато гръмна скандал с незаконната конструкция на турския ресторант на ул. “Преслав”.

Тогава Портних съобщи и, че не е разписал схемата за преместваемите обекти, защото има отклонения. “Няма да я разпише, докато не си направят обектите според правилата”, категоричен бе той.

 

 

5 коментара

 1. Ангел

  Трябва да има сладолед и вода, вярно е. Не може пък съвсем да е голо. В града сме все пак, дори и в парка.

 2. Безименна

  И се разхождат деца, и когато помолят мама или тати да им купят сладолед,или вода няма откъде. В тези жеги трябва да се пие много вода,за да не се обезводняваме.

 3. светла ч.

  защо не ревете срещу кръчмите на алея първа дето са превърнали плажа на нужник, а Морската смърди на прегоряла мазнотия… Пфу! Толковма е хубаво без циганските бараки за сладолед и царевица!

  • лиляна

   Ами може да си отидеш директно на село, там сладолед няма да намериш, а царевицата е на нивата. Ама тука това е град с 350 хиляди души население, не е резерват за диви охлюви, а курортен град, нормално е да има пуканки, нормално е да има сладолед, нормално е да има и заведения.

 4. Сладолед

  Задължително трябва да има такива обекти, все пак през лятото доста възрастни хора и майки с деца прекарват по цял ден в парка. Нека да са унифицирани и да изглеждат добре и да ги има, защото какво е лятото без един хубав сладолед!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *