Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Кое е правилното разположение на тялото по време на сън?
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Не всеки от нас се замисля дали лежи правилно и влияе ли това на качеството на съня ни

Специалистите твърдят, че разположението на тялото и знанието за това на коя страна трябва да бъде главата по време на сън оказват влияние не само на качеството на съня, но и на здравето ни като цяло.

Днес много хора следват съветите на учения като йога и фън-шуй при подреждането на дома, на мебелите и различните аксесоари. По този начин се стараят да променят своя свят и да постигнат вътрешна хармония.

Й О Г А

Според учението йога всеки човек притежава индивидуално магнитно поле, аналогично на нашата планета. В полза на здравето ни е необходимо да спим по такъв начин, че електромагнитното поле на Земята и на човека да съвпадат. Тогава ще се наспиваме, а пробуждането ще ни донесе само положителни емоции. Най-добре е да се спи с главата на север или североизток. Това разположение на тялото ще допринесе за лечението на някои болести, а така също и за повишаване на материалното ни благополучие. На съпружеските двойки то ще помогне по-дълго да запазят сърдечните си отношения.

Ф Ъ Н – Ш У Й

се занимава не само с разположението на мебелите и аксесоарите в дома, но и подробно регламентира избора на леглото, а така също и разположението на човешкото тяло по време на сън. Според източното учение фън-шуй, когато спим, краката или главата не трябва да бъдат обърнати към вратата.

Но това не е всичко. За успеха на вашата работа оказва влияние дори формата на гърба на леглото. За творческите личности е подходяща вълнообразна форма, за бизнесмените – овална или полукръгла. Триъгълна форма не се препоръчва за никого.

Числото ГУА

За да разберем на коя страна трябва да бъде главата ни по време на сън, е необходимо да изчислим числото ГУА. Напишете на лист хартия годината на вашето раждане. След това съберете последните две цифри. Ако резултатът е двузначно число, съберете ги още веднъж. За мъжете е необходимо да извадите полученото число от 10. За младежите, родени след 2000 година, полученото число трябва да извадите от 9. Жените прибавят към полученото число 5, а момичетата – 6.

Ако при жените в резултата от всички действия се получи числото 5, заменете го с 8. Ако при мъжете се получи 5, заменете го с 2.

И така, ако вашето число е 2,6,7 или 8, то вие сте представител на западната група и най-доброто разположение на главата е североизток, югозапад, запад и северозапад. Ако вашето число е 1,3,4 или 9, вие сте от източната група и на вас ще ви подхождат посоките север, юг, югоизток.

РАЗПОЛОЖЕНИЕТО НА ЛЕГЛОТО

Ако горната част на леглото ви е обърната на юг, вас ви очакват добра репутация, уважение и почести. Северното направление на главата ще ви помогне да развиете своята интуиция. Когато горната част на леглото гледа на изток, това е гаранция за здраве и спокоен сън. Западната посока носи благополучие.

При избора на разположението на тялото по време на сън, трябва да се има предвид и възрастта на човека. За средна и напреднала възраст най-подходящо е да се спи с главата на северо-запад.

ДОВЕРЕТЕ СЕ НА ИНТУИЦИЯТА

В случай че не вярвате особено много на разните учения, най-просто е да се вслушате в своята интуиция. Например, можете да легнете и да се наспите, а на сутринта да уточните на коя страна сте се събудили. Най-вероятно това е вашето благоприятно положение. Но за да бъде правилен изводът, този експеримент трябва да се извърши, лежейки на пода или на кръгло легло.

kaksg.ru, превод varnautre.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *