Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Александър Николов подобри рекорд на Голомеев
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
сашо1
Снимка: Александър Николов ( четвъртият отляво надясно ) достави невероятна радост на треньора си – Никола Петров ( по средата ) и на публиката на държавния шампионат, пращайки в историята рекорда на Краля на спринта – Цветан Голомеев в дисциплината 100 м свободен стил.

Варненецът покри норматив за Рио

Плувец № 1 на ПСК Черно море Александър Николов подобри националния рекорд в дисциплината 100 м свободен стил по време на Открития държавен личен шампионат за мъже, жени и младежи.

Състезателят на ПСК Черно море прати в историята стария рекорд на Краля на спринта – Цветан Голомеев ( 50.27 ) , поставен на 14 юли 1988 г. в София. Николов, чийто личен треньор, е Никола Петров, спря хронометрите на 50,03 сек.

С това постижение при мъжете суперталантът на ПСК „Черно море“ успя да покрие норматив „Б“ за олимпиадата в Рио де Жанейро.

Още един рекорд – от 1989 г., подобри щафетата на ПСК “Черно море” по време на държавното първенство в София. Квартетът от Варна при мъжете строши клубен рекорд в дисциплината 4Х100 м свободен стил и се окичи със злато. Рекордьорите, водени от главния треньор в клуба Никола Петров, плуваха в състав – Ради Мерджанов, Виктор Николов, Тихомир Тодоров и Александър Николов. Те спряха хронометрите на 3:31.73. Златна е и щафетата при нежния пол. Отново в същата дисциплина черноморци са № 1 – 3:59.71, като за успеха допринесоха – Бояна Кирчева, София Иванова, Стилина Иванова и Богослава Дянкова.

Държавният шампионат продължава и днес в комплекс „Дианабад“ в столицата. В състезанието мерят сили 339 плувци от 43 клуба и представители на четири чужди държави – САЩ, Германия, Гърция и Босна и Херцеговина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *