Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Девня отказва участие във “В” група
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

OFK Devnq

Правят нов стадион в Долината на химията

Отборът на Девня почти сигурно няма да участие в новото първенство на Североизточна „В“ група. Това обяви за „Народно дело Седмицата“ играещият треньор на клуба Диян Кателиев. Той допълни, че по всяка вероятност ще играят в първенството на „А“ окръжна група от септември.

“На този етап кметът Свилен Шитов иска да развиваме основно детския ни тим. Аз ще съм треньор на децата и мъжете. Ако е възможно, ще стегнем отбор и в младшата възраст, макар че е малко вероятно”, каза Кателиев. Последният уточни, че в двата им отбора ще бъдат само девненци.

Кателиев разкри също, че е възможно до година-две да имат нов стадион в Девня, на мястото на старата сгурия. „Архитекти вече идваха да огледат мястото. При положение, че се сдобием с ново съоръжение, ще е по-лесно да развиваме детско-юношеската си школа и да разполагаме с по-силен представителен тим”, каза още Диян.

Междувременно се разбра, че Хитрино (Шуменско) и Доростол (Силистра) са новите членове на Североизточна „В“ група. От ЗС на БФС са поставили изискване на двата клуба да подобрят базите си до 20 юли, когато ще стане ясен и окончателният състав на групата. Най-вероятно в нея ще са отново 16 тима.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *