Varna
29°
ниска облачност
Влажност: 42%
Вятър: 6m/s ESE
Готови са резултатите от второто класиране след 7-ми клас
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Изпити-след-7-ми-клас_Ученици_Резултати

Готови са резултатите от второто класиране за прием след 7-ми клас, съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

Резултатите от втория етап на класирането за професионални и профилирани училища с прием след 7-ми клас могат да се проверят на сайта на МОН по следните начини:

1. Ако ученикът кандидатства в региона, в който е полагал изпитите, проверката на класирането се извършва с въвеждане на ЕГН и входящ номер на служебната бележка за удостоверяване на мястото за явяване на приемен изпит.

2. Ако ученикът кандидатства в регион, в който не е полагал изпити, проверката на класирането се извършва по ЕГН и избор на желания регион.

Учениците могат да се запишат в училищата, в които са приети, от 5 до 7 юли. На 8 юли ще бъдат обявени свободните места в професионалните и профилираните гимназии.

Ако ученик желае да участва в третото класиране, трябва да изтегли документите си и да подаде ново заявление в училищата гнезда за оставащите свободни места. Срокът за подаване на заявленията е от 11 до 13 юли включително.

Резултатите от третото класиране ще бъдат обявени до 15 юли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *