Varna
29°
ниска облачност
Влажност: 42%
Вятър: 6m/s ESE
Математическата с най-висок бал и след второ класиране
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Математическата гимназия е с най-висок бал за прием след 7 клас и след второ класиране. Съвсем малко е паднал минималният бал (от 32,769 на 32,625) за паралелките по математика с английски език. За тези с немски език балът е паднал от 35,018 на 34,910, става ясно от статистиката на образователния инспекторат.

В Пета гимназия в класовете с немски език е класиран ученик с бал 31,858 при 32,018 на първо класиране. За паралелските с немски език в Първа Езикова гимназия минималния бал след второ класиране е 32,358. Непроменен остава минималният бал за прием в класовете по френски с испански език в IV Езикова гимназия. С най-нисък бал (19,108 ) на второ класиране е приет учениk в СОУ „Найден Геров” в паралелка по информатика с английски език.

Приетите на второ класиране деца могат да се запишат в срок до 8 юли. Тогава ще стане ясно колко свободни места са останали за трето класиране. В него могат да участват ученици, записали се на първия етап и отписали се в последствие, тези, които не се запишат на втори етап и седмокласниците с поне две тройки на двата изпита, които до момента не са били класирани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *