• Varna
  14°
  тъмни облаци
  Влажност: 77%
  Вятър: 7m/s ESE
  Отмяната на ПУП-а на “Чайка” нищожна и според Върховния съд
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Производството бе образувано по жалба на “Варна Риълтис”, „Варна плод“ и други

  И Върховният административен съд (ВАС) потвърди, че отмяната на Подробния устройствен план (ПУП) на варненския кв. „Чайка“ от страна на Общинския съвет е нищожна. Административният съд в морската столица обяви решението на местния парламент за нищожно през ноември миналата година. Последва обжалване от страна на Общинския съвет и така казусът стигна до Върховния съд.

  В решението си ВАС потвърждава мотивите на Административния съд, че оспореното пред него решение е лишено изцяло от фактически и правни основания за издаването му, като порокът е толкова съществен, че практически е равен на липса на форма, водещо до невъзможност да се определи волята на органа. ВАС заключава, че така постановеното решение на Варненския административен съд е допустимо и правилно.

  Производството бе образувано във варненския Административен съд по жалба на “Варна Риълтис” ЕАД, „Варна плод“ АД и други фирми, както и физически лица против решението на Общински съвет, с което бе отменил предходно такова от 30 март 2015 г. за одобряване на ПУП-ПРЗ на кв. “Чайка”.

  Решението на Върховния административен съд е окончателно. Съдът осъжда Общинския съвет да заплати на ответниците разноските по делото, направени пред касационната инстанция.

  5 коментара

  1. НИКИ

   Хохохо! ТИМ прецакаха Чайка! Варна плод и Варна риълтис са техни фирми. Първата държи онази клоака наречена “зеленчукова борса”, втората стопанисва имотите, които се отдават на банката им и на пенсионното им дружество!

   • карък

    Не, Чайка никой не я е прецакал. Мисля че бяха десет фирми които обжалваха, при това с право. На практика протестите срещу ПУП-а бяха пълен фарс, една тумба платени протестиращи от разни жалки партийки. Точно преди изборите решиха че ПУП-а им пречи и насъскваха умишлено жителите на квартала, за да си трупат рейтинг.

   • Митко

    Хайде пак ТИМ са ви виновни за всичко, нищо че обжалвалите фирми са много повече на различни хора, нямащи нищо общо с ТИМ. Ама и за какво са виновни всъщност? Че си търсят правата да могат да си стопанисват частната собственост?
    Не, не, не искате да си признаете, че всъщност много от жителите на Чайка бяха подведени по предизборните протести и се набутаха с пари за дела за неща, които не разбират и за които бяха излъгани.

  2. Даниел

   Къде са сега водачите на протестите да се изправят пред хората които лъгаха с празни обещания да се подписват. Къде са Кръстев, Биков, Костадинов???

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *