Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Дилъри се споразумяха с прокуратурата, единият ще лежи в затвора
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Трима варненци – Христо Смилов, Антонина Желязкова и Траян Гунчев, обвинени в държане и разпространение на наркотици, се признаха за виновни и се споразумяха с прокуратурата. Смилов се призна за виновен за това, че на 7 януари тази година без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества – течност с количество 6 мл и със съдържание на метамфетамин 966 мг и два броя таблетки – всичко на обща стойност 44,48 лева.

За това престъпление той прие да му бъде наложено ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 3 месеца, както и глоба в размер на 2 000 лева. Съдът зачита времето, през което 30-годишният мъж е бил задържан под стража, а след това и с мярка за неотклонение „домашен арест“. Христо Смилов има и предходни осъждания.

27-годишната Желязкова се призна за виновна за това, че също на 7 януари 2016  година придобила и държала с цел разпространение високорискови наркотични вещества – 15 таблетки MDMA („екстази“), с общо нетно тегло 3,94 грама, на обща стойност 92,50 лева. По силата на постигнатото споразумение нейното наказание е „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 8 месеца, отложени с 3-годишен изпитателен срок, както и пробационна мярка – задължителни срещи с пробационен служител за срок от 1 година.

30-годишният Траян Гунчев се призна за виновен за това, че за периода от 4 до 8 януари тази година държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – 177 броя таблетки MDMA („екстази“) с общо нетно тегло 45,63 грама,  на обща стойност 1134,75 лева, от които предоставил на Антонина Желязкова 15  таблетки. Съгласно одобреното споразумение неговото наказание е „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 10 месеца, отложено с 3-годишен изпитателен срок и пробационна мярка – задължителни срещи с пробационен служител за срок от 1 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *