Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Варненска съдийка влиза в Комисията по атестирането
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Съдия Деспина Георгиева от гражданското отделение на Варненския окръжен съд е избрана за член на Комисията по атестирането и конкурсите /КАК/ при съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. Общо седем члена на КАК са избрани на проведен днес пленум на съдиите от Върховния касационен. Съдия Георгиева е получила 37 гласа. В комисията влизат още трима представители на ВКС, двама  съдии от апелативните съдилища в София и Пловдив и един съдия от Окръжен съд Търговище. На 20 септември Пленумът на ВКС ще проведе ново гласуване, за да се попълнят двете останали свободни места в Комисията по атестирането и конкурсите.

Съдия Деспина Георгиева е родена във Варна. Завършила е със сребърен медал ІV Езикова гимназия „Фредерик Жолио Кюри”, а след това – Юридическия факултет на СУ “Св. Св. Климент Охридски“. Придобила е юридическа правоспособност в края на 1991 година. Общият й юридически стаж е над 25 години, като е работила като младши съдия във Варненския окръжен съд, а след това – като районен съдия. От 30 декември 1998 г. до настоящия момент работи като окръжен съдия в Гражданското отделение на Окръжен съд Варна. От края на 2005 г. е с ранг “съдия ВКС и ВАС” .

Съдия Георгиева е член на Етичната комисия при ВОС. Тя е от варненските магистрати, които имат най-голяма практика в съдебното препращане към медиация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *