• Варна
  4°
  ясно небе
  Влажност: 55%
  Вятър: 7m/s W
  След веганска диета: 1-годишно момче от Милано е в болница, тежи 5 кг
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Едногодишно момченце от Милано, отгледано от родителите си под стриктна веганска диета, е било отнето от родителите си, след като е било хоспитализирано, тежащо едва пет килограма, пише италианското издание на вестник The Local, предава “Фокус”.

  Детето е било закарано в болницата “Фатабенефратели” от баба си и дядо си на 2 юли. Лекарите били шокирани да открият, че едногодишното дете е тежало колкото тримесечно бебе.

  Кръвните тестове са открили, че детето е било недохранено, с “минимално за оцеляване количество калций”. Детето е имало сърдечни проблеми, заради които се е наложило да бъде подложено на операция.

  Екипът в болницата, загрижен от инцидента, се е свързал със социалните служби, след като родителите са отказали да променят начина, по който хранят детето си, дори и след престоя в болницата. Съдът в Милано е отсъдил, че детето ще остане в болницата.

  “Ясно е, че детето е било хранено със строго-веганска диета, която не е съвместима с младата му възраст”, заяви съдия Сиро Касконе, добавяйки, че родителите са се провалили в прехраната на детето.

  Това е четвъртият случай в който дете, карано да бъде веган, е хоспитализирано в последните 18 месеца. Миналия месец в Геноа недохранено двегодишно дете прекара в болницата няколко дни под интензивни грижи.

  1 коментар

  1. Безименна

   Тези родители нормални ли са,те имат нужда от калции тъй като са,много крехки на тази възраст.Светът съвсем се побърква, да правиш детето си веган отсега,божее!

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *