• Варна
  3°
  ясно небе
  Влажност: 80%
  Вятър: 2m/s N
  Варна – първенец по чужди туристи
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Златни пясъци

  Варна е първенец по посрещнати чужди туристи. Това показват данните на Националния статистически институт за май. Макар и с двойно по-малка леглова база в сравнение с Бургас (46 хил. срещу 75 хил. броя легла) реализираните нощувки от чужденци са 68 021. За сравнение другият голям морски град е реализирал 61 194 нощувки от чужди туристи.

  Приходите за варненските хотели от чуждите гости  през май са достигнали 11,3 млн. лева – само с 400 хиляди по-малко от тези в Бургас.  Общо от всички нощувки хотелиерите в морската столица са заработили 13,6 млн. лева.

  Ръстът на всички туристически показатели е най-висок във Варна в началото на лятото, сочи сравнителен анализ на money.bg. В сравнение с май 2015-а тази пролет сме имали с 40% повече посетители, с 40% повече нощувки и с 44% повече приходи. На второ място е Бургаска област съответно с 34% увеличение на посетителите, а с 41% – приходите от нощувки. Любoпитнo e, чe cлeд мopeтo нaй-гoлям pъcт нa тypиcтитe имa в Шyмeн – 35%, cлeдвaн oт Гaбpoвo и Bидин c пo 25% и в двeтe oблacти.

  2 коментара

  1. make up by eri

   Ми Те туристите са си едни и същи даже и по-малко,само че броят на данъчните групи се увеличи.

  2. ТодоровСМ

   пич не си разбрал,те са много/данъчните,но за да охраняват своите….нали?

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *