Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Цикади нападнаха Морската
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Морска градина

Цикади нападнаха морската градина във Варна. Заради тях от общинското предприятие “ДДД” започват обработка с инсектицид. Пръскането ще се извърши на 18-ти, 19-ти  и 20-ти юли – от 5:00 до 08:00 ч.  Третирането на площите не може да се извърши по-рано, тъй като те са били пръскани  на 4-ти, 5-ти и 6-ти юли  с биоцид срещу комари  и следва да се спази 10-дневен интервал между двете последователни обработки. След третирането с препарата, който не е опасен за пчели и хора, ще бъдат поставени предупредителни табели, обясни д-р Антоанета Тончева, директор на общинското предприятие  “ДДД”.

Цикада са дребни, бели, пухести насекоми. Резултатите от изследванията на появилата се в Морската градина популация  и поисканите писмени становища от Регионална здравна инспекция  и от Областна дирекция по безопасност на храните показват, че това е вид средиземноморска цикада, която не е опасна за живота и здравето на хората. Борбата срещу нея се извършва двукратно с биоциди, които целят снижаването на сезонната и численост, обясниха от “ДДД”.

 

1 коментар

  1. Maria

    Cikadite izglzjdat kato golemi muhi , koito izdavat mnogo silen starjesht zvuk i jiveiat po stvolovete na darvetata . Tezi bubule4ki , koito ni opisvate sa vsi4ko drugo , no ne i cikadi . Otdavna jiveia v Iujna Francia i gi poznavam mnogo dobre .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *