Varna
20°
разкъсана облачност
Влажност: 82%
Вятър: 7m/s WNW
Станислав Владимиров спечели приза “Тодор Славов”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Станислав Владимиров / Чавдар Събев

Заслужи пристижното отличие заради силното си представяне в третия кръг от националния рали шампионат – рали „Твърдица – Елена“ 2016

Екипажът на Иномоушън Рейсинг Станислав Владимиров и Чавдар Събев спечели приза, носещ името на легендарния варненски автомобилен пилот Тодор Славов.

Двамата заслужиха пристижното отличие заради силното си представяне в третия кръг от националния рали шампионат – рали „Твърдица – Елена“ 2016. Владимиров и Събев завършиха на четвърто място в генералното класиране и като победители сред автомобилите с един двигателен мост, както и в клас RC3.

Въпреки, че управляват най-стария автомобил в колоната (Опел Астра GSi, произведен през 1992 година) двамата таланти показаха изключително силна и зряла езда, която им позволи да прогресират в генералното класиране и да се наредят непосредствено след призовата тройка, изоставайки само от силните автомобили Мицибуши Лансър Ево 9 на Пламен Стайков/Давид Кварцакхелия, Мартин Сурилов/Здравко Здравков и Йордан Атанасов/Ангел Башкехайов.

„За целия отбор, това е изключително постижение. Спечелването на трофея на името на Тодор Славов е от изключително емоционално значение за нашия отбор, тъй като Тошко беше наш приятел и подкрепяше началото на кариерата на Станислав и Чавдар.“ – сподели Владимир Гатев, мениджър на Иномоушън Рейсинг, след финала на надпреварата.

Със убедителната си победа в клас RC3 Станислав Владимиров и Чавдар Събев се изкачиха на първото място в класа след третия кръг от шампионата и се очертават като основни претенденти за спечелването на титлата в края сезона.

Следващия кръг от националния рали шампионат е класическото рали „Сливен“, което ще се проведе от 2-ри до 4-ти септември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *