Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Родителите на убития в Девня Мартин поискаха 260 хил. лева кръвнина
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Кадър: Нова телевизия
Кадър: Нова телевизия

25 свидетели са призовани по делото

260 хиляди лева кръвнина поискаха като частни обвинители родителите на убития пред дискотека в Девня Мартин Тодоров. Делото за жестокото убийство започна днес във Варненския окръжен съд с разпити на свидетели. Призовани са 25 души, сред които Лазар и Деян Славови, известни като Каламуците.

Трагедията се случи през ноември миналата година седмица преди 22-годишният Мартин да сключи брак с приятелката си. В нощта на 28 ноември той е със своя приятел Руско Георгиев в дискотека, стопанисвана от Славови. Възниква спречкване, което прераства в бой.

Според свидетели двамата младежи са били подгонени навън от група момчета от дискотеката, при което соченият за убиец охранител Виктор Панайотов наръгал с нож Мартин. Убийството предизвика протести сред местното население, което поиска най-строго наказание за извършителя.

Виктор не е единственият виновен, заяви пред Нова телевизия лелята на убитото момче Мерка Николова. На това мнение е и Руско Георгиев, в чиито ръце е издъхнал Мартин.

Самият Виктор Панайотов определи действията си във фаталната нощ като самоотбрана. Ако не ми бяха извадили нож и животът ми не беше застрашен, това нямаше да се случи”, заяви в съдебната зала подсъдимият. Според твърденията на Виктор ножът е бил в ръцете на Мартин, а той е успял да му го отнеме, след което размахвайки го във въздуха се отбранявал от ударите на Мартин и приятеля му. Ден по-късно Панайотов сам отишъл в районното управление. Той изказа съболезнования на близките на жертвата, но заяви, че не се признава за виновен.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *