• Варна
  4°
  разсеяна облачност
  Влажност: 100%
  Търси се управител за дома за стари хора “Гергана”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  дом Гергана

  Конкурс за управител за дома за стари хора „Гергана“ край Варна обяви общинската администрация. Кандидатите ще бъдат оценявани по документи и чрез интервю, а изискванията към тях са да имат бакалавърска степен на образование в стопанската сфера, на социалните дейности и общественото здраве, както и пет години професионален опит. Документи за участие ще се събират до 20 август тази година.

  Освен да ръководи дома и наема кадри съобразно нормативната база, управителят трябва да разработва и внедрява процедури и политики на персонала, да контролира разходите и осигурява ефективно използване на финансовите ресурси и да контролира изготвянето на оценка на потребностите. В задълженията му влиза и изготвянето на индивидуален план за грижа на всеки потребител на социалната услуга, организирането и контролирането на медицинското обслужване, както и на отчитането на труда.

  Домът за стари хора дълги години се управлява от Филип Щерев, срещу когото миналата година започна проверка във връзка с обвинения, че 71-годишна жена е починала, след като е оставена няколко дни без лекарства, храна и грижи. Впоследствие управителят бе защитен от служителите и работниците, които отрекоха твърденията, че за 71-годишната жена не са били полагани грижи. Той самият се закани да подаде жалба за клевета.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *