• Варна
  -2°
  лека мъгла
  Влажност: 100%
  Ердоган спря и музиканти за концерт във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Пианистка и цигулар от Турция трябваше да свирят в Градската галерия утре

  “Концертът от модула “Музикална лаборатория”, предвиден за 21.07.2016 от 19:00 в Градската художествена галерия, няма да се състои”, съобщиха преди минути организаторите на ММФ “Варненско лято” 2016. Според официалната информация: “Поради усложнената политическа ситуация в Турция участниците в концерта Йозджан Улуджан – цигулка, виола и Бирсен Улуджан – пиано, не могат да напуснат страната си”.

  Йозджан Улуджан
  Йозджан Улуджан

  Младият турски цигулар и колежката му са били предупредени още вчера от властите в Турция, че не трябва да напускат страната, научи varnautre.bg. вамата трябваше да изпълнят във Варна Соната за цигулка и пиано BWV 1014, си минор на Й. С. Бах, Соната „Арпеджионе” за виола и пиано на Фр. Шуберт и Соната за цигулка и пиано, оп. 18, ми бемол мажор на Р. Щраус.

  По-рано днес стана ясно, че на всички учени в Турция е забранено да напускат страната. Според съобщението на националната телевизия TRT решението е взето от Съвета за висше образование и забраната да се пътува в чужбина засяга представители на академичните и университетските среди.

  Официалното писмо с нареждането е разпратено до всички университети и институти, допълва TRT.

  То е изпратено и до учебни и изследователски заведения в чужбина с уточнение, че “до второ нареждане” се спира сътрудничеството по размяна на специалисти. Освен това се призовава да се обадят всички учени зад граница, с които скоро не е имало връзка.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg