• Варна
  7°
  разсеяна облачност
  Влажност: 93%
  Вятър: 1m/s SE
  Дават по 1000 лв. награди в конкурс за хейт
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Pixabay
  Снимка: © Pixabay

  Основната цел на кампанията “Обичам хейта” е да промени представата за “хейтърството” и “хейтенето”. Целта е да се впрегне цялата тази енергия на хейтъра, която е навсякъде около нас, в нещо позитивно, каза пред Bulgaria ON AIR учителят по история и програмен директор на Центъра за образователни инициативи Емил Джасим.

  По думите му, ако човек не е доволен от нещо, попада в зоната за мрънкане.  “Това досега наричахме хейт. Някой седи и недоволства от нещо, но и не предприема нищо. Ние искаме да променим представата, защото всъщност хейтът може да бъде полезен”, обясни Джасим.

  Той каза, че в хейт зоната на сайта reporteen.bg/hate-zone, тинейджърите могат да покажат това, което вече не понасят като проблеми, да ни покажат как биха желали да го променят и как биха ползвали хиляда лева, за да направят първата стъпка към тази промяна, посочи гостът.

  Инициативата дава 7 награди по 1000 лв. като мотив за тинейджърите от 13 до 19 години. “Интересът е огромен към този конкурс. Интересът идва от факта, че инициативата се казва “каузи, които променят света”, сподели Джасим.

  Според него инструментът за промяна на хейта се дава директно в ръцете на младите хора. “Създадохме тази платформа, за да има място, където да се чува техния глас. Ние не им казваме как да мислят. Ние не ги подценяваме, защото те мислят по изключително нов и креативен начин”, допълни още той.

  По думите му това са граждани, които скоро ще започнат да изискват своето по начин, по които не сме си представяли. “Те се отнасят към света много визуално и в същото време много каузално. Според изследване на Световната банка, младите хора предпочитат работа, която е по-ниско платена, но намират за обществено полезна и им носи удоволствие и признание”, посочи Джасим.

  Той смята, че “трябва да правим разлика между този, който мрънка, без да направи нищо, той е просто мрънкач, а хейтърът наистина може и желае да промени нещата. Трябва да убедим младите хора, че ако не харесват нещо и го хейтят, трябва да го променят. Тогава вече сме успели”, обясни той.

  На 21 октомври е крайният срок за участие в инициативата, а наградите ще се раздават на 1 ноември.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg