• Варна
  0°
  ясно небе
  Влажност: 55%
  Вятър: 2m/s NNE
  Варна аларма: Заринати сме с боклуци!
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  От близо седмица цялата улица “Кестен” (глухата улица под ВиК), както и съседните й, са заринати с боклуци. За това алармираха читатели на Varnautre.

  боклук

   

  Боклукчийски камиони ни подминават, а се намираме в широкия център на Варна. Планините от боклук продължават да растат, а с тях се увеличават миризмите и броят на мухите. Затова се налага да вървим по отсрещните тротоари.

  От дни се опитваме да се свържем с горещата телефонна линия на община Варна, но независимо от деня и часа, никой не вдига и чуваме предварително записано съобщение да пробваме по-късно. Ние, както и нашите съседи, сме си платили немалкия данък смет, а какво получаваме?

  Молим ви за съдействие, защото вече се притесняваме да не тръгнат някакви зарази предвид горещите температури. Децата, които са в лятна ваканция, играят в тази кочина.

  Вятърът разнася боклуците наоколо и вече не само около кошовете, а цялата улица е мръсна. Освен въпросът кога ще дойдат камиони за боклука, ни интересува кой ще изчисти и вече разнесената наоколо мръсотия?

   

  #варнааларма
  СВЪРЖЕТЕ СЕ С ДЕЖУРНИЯ ЕКИП НА VARNAUTRE.BG

  Varnautre.bg
  Фейсбук страница

  редакционна поща
  info@varnautre.bg

  дежурни телефони
  052 82 98 89 | 088 266 13 35[/punica-t

  1 коментар

  1. ААЛАНКОФ

   © 2016 – Bogomil K. AVRAMOV-HEMY
   ВОНЯ – ПО ЕВРОПЕЙСКИ
   от
   Богомил К. АВРАМОВ-ХЕМИ
   ЖЕЖКО ЛЯТО. АЛЕЯ НА КНИГАТА – 2016.. НАРОДЪТ ГРАБИ КНИГА ПОДИР КНИГА, А ТОВА ВИНАГИ Е ЗНАК ЗА ПРЕДСТОЯЩА КРИЗА, КАКТО ТВЪРДИ О-БОЗЕ ПОЧИВШИЙ БЕНЕТ СЪРФ. ПЪЛНО Е С НАРОД И ЛЮБОПИТСТВО. И, НАША МИЛОСТ, КАТО НЕРАЗДЕЛНА ЧАСТ. ТЪЙ ДЕ. ПОЗАСТАРЕЕШ ЛИ НА ЕДНО И СЪЩО МЕСТО – ПРЕВРЪЩАШ СЕ В ИНВЕНТАР. С КОЙТО МОГАТ ДА СЕ ПОЕБАВАТ ВСЯКАКВИ ПРОЩЪПУЛ-БИЗНЕСМЕНИ, СКИТАЩИ КУЧЕТА И КОТКИ, ДОМАШНИ И СТОЛИЧНИ КОКОТКИ.
   МАСИЧКА С ДВА МИКРОФОНА, В УЮТНА ПРЕДСТАВИТЕЛНА ШАТРА ПЛЮС ДВАДЕСЕТИНА СТОЛА. ДОБРО МЯСТО, ДА ПОДРЕМНЕШ НА ВРЪЩАНЕ ОТ ПЛАЖ. АКО ТОВА ВСЕ ОЩЕ Е ПЛАЖ, А НЕ ВОНЯЩ ПРОФЕСИОНАЛИЗИРАН БАРДАК – НА БРЕГА НА МОРЕ-ПОМИЙНА ЯМА. НА ПРЪВ ПОГЛЕД НАПЪЛНО БЕЗПЛАТЕН. СЛЪНЦЕТО ЯКО ПЕЧЕ, И ПОДИР СЕДЕМНАДЕСЕТ ЧАСА, ТА СИ ПОЗВОЛЯВАМ ДА ПОДРЕМНА. ПОД КАКАНИЖЕЩОТО НАСТАВНИЧЕСКО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПЪСТРО ЕДРОФОРМАТНО ИЗДАНИЕ. КОЕТО ЗА ДРУГО ЕДВА ЛИ ЩЕ ДА ПОСЛУЖИ, ОСВЕН НА НЕГОВИЯТ АВТОР – ДА СЕ ПООПЕЧЕ НА ОТНОСИТЕЛНА ЕВТИНИЯ НА МОРЕТО.
   НО, СЕ БУДЯ. НЯМА КАК. НАД ПЕШЕХОДНАТА ЗОНА-БУЛЕВАРД, СЕ РАЗНАСЯ ОЧАРОВАТЕЛНО ДОЛОВИМ АРОМАТ НА ДЮНЕР-КЕБАП. НЕВЕРОЯТНО – ДЮНЕР-КЕБАПЧИЙНИЦИТЕ СА НЯКЪДЕ ТАМ – НА “ЧЕРВЕНИЯТ” ПЛОЩАД И ПЛОЩАД “НЕЗАВИСИМОСТ”. НО, КАТО ГАРНИТУРА ПРИ ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГИ – ЗАЩО НЕ? И ПИСАТЕЛИ, И ТЕХНИТЕ ПОЧИТАТЕЛИ ХУБАВКО СИ ГЛАДУВКАТ. МАЛКО-ОТМАЛКО ДЮНЕР-МОЛЕКУЛЯР НЯМА ДА ИМ Е В ИЗЛИШЪК. ТОВА ПРАВИ ДА СИ ПРИПОМНЯ ОМЪРСЕНОТО СМОКИНОВО ЛИСТО КОЕТО, СЪС ТРАДИЦИОНЕН СТАРЕШКИ НАИВИТЕТ ПРЕДИ ПОЛОВИН ДУЗИНА МЕСЕЦИ ПРЕДОСТАВИХ, НА ПОДХОДЯЩО ОФИЦИАЛНО МЯСТО. ОТ КЪДЕТО – НИ ЗВУК – НИ СТОН. А САМО – АРОМАТИ ВСЯКАКВИ.
   ОТ ЛИЦЕМЕЛНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПОДОБНИ КНИГИ, ИЗСТИСКАЛИ АВТОРУ МОЗЪК И РЕСУРСИ – А ФАЙДА ЕКСИК, НЯМА КАК ДА НЕ ТИ ПИСНЕ. ПА СКОКВАМ, И СИ СЕ ЗАСИЛВАМ НА ТАВАНА НА ГРАДСКАТА ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ. КЪДЕТО ТЕЧЕ, ОБЩО КАЗАНО, СИЛНО ПОСЕТЕН ВЕРСКИ ХОРОВ СПЕКТАКЪЛ. С МЕСТНИ СОЛИСТИ ОТ ЕВРОПЕЙСКО ЕСТЕСТВО И ПРИЗНАНИЕ. ЗАЛАТА, НАПЪЛНО НЕВЕНТИЛИРУЕМА, ЛЪХВА С ОТВРАТИТЕЛНА ВОНЯ – ЧАК НЕ МОЖЕ ДА СЕ ДИША. А, КАНЦОНЕТАТА – ПРЕДСТАВЕТЕ СИ – ПРИЗОВАВА НА ПОМОЩ ГОСПОД-БОГ.
   ЕЙ ТОВА, НЕ МОГА ДА СИ ОБЯСНЯ. ДА ЧАКАШ ГОСПОД-БОГ ДА ТИ ПОДДЪРЖА ЕЛЕМЕНТАРНАТА ПЕРСОНАЛНА ХИГИЕНА. ПРОСТЕТЕ, НЕ ИЗДЪРЖАХ И ХУКНАХ. ПА НА ТРОТОАРА ПОЗАПРЯХ. ЩОТО ОБГРИЖВАНЕТО НА ТРОТОАРНИТЕ ПЛАТНА Е ДРУГА БОЛКА ЗА УМИРАЛКА. РАВНОСТОЙНА НА ПОХЛУПАКЪТ ОТ ПРАХОЛЯК И ВОНЯ, ПОХЛУПИЛИ ТОЗИ СЪКРОВЕН ВАРНА-ГРАД – ЕТО ВЕЧЕ!?! – ЩЕ ДА СТАНЕ ПОЛОВИН ВЕК ЗЕМНО ВРЕМЕ.
   АБЕ НАРОДЕ ВАРНЕНСКИ, НЯКОГА НЯМАШЕ ДЪВКА И ПИСКАХМЕ, ТА ПРЕСКАЧАХМЕ СТЕНИ И ЗАКОНИ. ДНЕС, ИМА ДЪВКИ И ШАМПОАНИ ВСЯКАКВИ, А СТЕНИТЕ НИКАКВИ ГИ НЯМА. КАТО КАК СИ ПОЗВОЛЯВАШ – ТАКА ЖИВОТИНСКИ – ДА ВОНИШ? ПРОСТЕТЕ, АМА БАКТЪН ОТ КИСЕЛО ЗЕЛЕ – МАКАР И ОТ ЕВРОПА.
   ЩО СЕ ОТНАСЯ, ДО ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТОПАНСКИ ОТПАДЪЦИ ДЕПОНИРАНИ НА ЧАСТНО ПРИСТАНИЩЕ В ГРЪДТТА НА ВАРНА-ГРАД – НЯМАМ ДУМАТА. ТАМ Е ПЛАТЕНО – ДА ВОНИ И ЗАМЪРСЯВА. ЯКО ТИ ДУПЕ ВАРНЕНЕЦО. ЩОТО ТОВА Е САМО ЕДНО НАЧАЛО.
   Said.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *